ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ELVAL COLOUR: Απλότητα, ασφάλεια & πολυτέλεια με etalbond®A2 στο Πάρκο γραφείων BSR Sofia One

Το BSR Sofia One, στη Σόφια της Βουλγαρίας, είναι ένα πάρκο γραφείων που αποτελείται από δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ. Στα κτίρια έχουν εφαρμοστεί υλικά, συστήματα και εξαρτήματα με το υψηλότερο επίπεδο προδιαγραφών. Το έργο αναπτύχθηκε από την BSR Sofia AD. Την κατασκευή ανέλαβαν η εταιρεία Cordeel Bulgaria και ο Kristian Nejko. Ο σχεδιασμός ήταν του αρχιτεκτονικού γραφείου Planning.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας μοναδικός επιχειρηματικός χώρος, αξιοποιώντας την καινοτομία στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της τεχνολογίας των κτιρίων και του σχεδιασμού στους χώρους εργασίας.  Στην επένδυση του κτιρίου τοποθετήθηκαν σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond® A2. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν, Acropolis White PVDF-3 και Orbit Black είναι από τα στάνταρ χρώματα της ELVAL COLOUR και σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του κτιρίου, με τις μεγάλες επιφάνειες γυαλιού δίνουν την αίσθηση της απλότητας αλλά και της πολυτέλειας.

Το etalbond® A2 είναι προϊόν κατάλληλο για εξωτερικές προσόψεις και εσωτερική κάλυψη κτιρίων δημόσιας χρήσης λόγω του άκαυστου πυρήνα του, διότι δεν επιτρέπει την εξάπλωση της φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η πυραντοχή του etalbond® A2 αποδεικνύεται από συνδυαστικές δοκιμές πυραντίδρασης υλικού, κατά την Ευρωπαϊκή οδηγία EN13501-1, και συστήματος κατά την Αμερικάνικη οδηγία NFPA285.

Ο διεθνής κώδικας ασφαλείας επιβάλλει στα ψηλά κτίρια πάνω από 23 μ. στις επικαλύψεις να χρησιμοποιείται υλικό κατηγορίας Α2s1d0, διότι τα 23 μ. είναι το μέγιστο προσβάσιμο ύψος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με τα επίγεια μέσα που διαθέτει.

Τα τρία κριτήρια που κατατάσσουν το etalbond® A2 στην κατηγορία αυτή είναι:

  • Η έννοια της ευφλεκτότητας (ευφλεξιμότητα, flammability): Το etalbond® A2 κατηγοριοποιείται στην κατηγορία Α2, που σημαίνει ότι πρόκειται για αδρανές υλικό, το οποίο συμβάλλει ελάχιστα στο πυρικό συμβάν υπό συνθήκες γενικής ανάφλεξης.
  • Η έκλυση καπνού: Το etalbond® A2 κατηγοριοποιείται βάση της οδηγίας ως s1, που σημαίνει ότι είναι υλικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από περιορισμένη έκλυση καπνού.
  • Η εκτίναξη σωματιδίων (καύτρες): Το etalbond® A2 κατηγοριοποιείται βάση της οδηγίας ως d0, που σημαίνει ότι δεν παράγονται καιόμενα σωματίδια και έτσι αποφεύγεται η ανάπτυξη δευτερογενών εστιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.