ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

EUROPA: Χορηγός της αρχιτεκτονικής ημερίδας «ΕΣΩ»

Η EUROPA για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει τη μεγάλη αρχιτεκτονική ημερίδα ΕΣΩ που διοργανώνεται την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και ώρα 17.00, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ημερίδα διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής, καθώς πλέον αποτελεί θεσμό προβολής για τις τέχνες του σχεδιασμού στην Ελλάδα.

Την ημερίδα παρουσιάζει η Αρχιτέκτονας Μάγδα Σγουρίδη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικούς ομιλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Νίκος Βατόπουλος, Λαέρτης Αντώνιος, Ando Βασιλείου (LAAV Architects ), οι Παύλος Χατζηαγγελίδης, Ελευθερία Φατσέα, Θεοδώρα Παπαδοπούλου (314 Architecture Studio), ο Νίκος Κτενάς (Nikos Ktenàs architecture), οι Luke Pearson και Tom Lloyd (Pearson Lloyd Studio), ο Haris Siganos (Executive Director, Zeus International), η Natalia Strafti (COO, Grivalia Properties), η Eleni Spartsi (Schema 4 Architects), η Olga Itsou (Techical Director Dimand).

Η θεματολογία διέρχεται από θεματικές ενότητες όπως Internet Sensation, Αρχιτεκτονική και η Πόλη, Σχεδιασμός Κατοικιών και Ξενοδοχείων, Βιομηχανικός Σχεδιασμός και Έργα Μικρής και Μεγάλης Κλίμακας.

Με αφορμή τις επενδύσεις άνω των 10 δις ευρώ που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, πάνελ ομιλητών θα συζητήσει το θέμα «Η νέα όψη της πόλης: Ευκαιρίες και Προκλήσεις curated by SGT S.A. PRODEXPO».

Κεντρικό μοτίβο η παγκόσμια αγορά τουρισμού και η Αθήνα που ανακάμπτει και προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Πως είναι δυνατόν για την Αθήνα να το κεφαλαιοποιήσει και να γίνει μια ζωντανή και βιώσιμη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η EUROPA στέκεται αρωγός της διοργάνωσης, στηρίζοντας τόσο την Ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργία όσο και τη διασύνδεσή της αγοράς με τους νέους αρχιτέκτονες μηχανικούς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button