ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Επενδύει στην «πράσινη» παραγωγή αλουμινίου η Apple

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τα προϊόντα της Apple από τον ανταγωνισμό, είναι το μονομπλόκ αλουμινίου που χρησιμοποιείται σε κινητά και ταμπλέτες, το οποίο προσδίδει μία αίσθηση κομψότητας σε επίπεδο αισθητικής αλλά ταυτόχρονα αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή.

Δεν αποτελεί περίεργο λοιπόν ότι η μεγάλη αμερικανική εταιρία τεχνολογίας επενδύει περαιτέρω στο χώρο του αλουμινίου, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με δύο κολοσσούς του κλάδου για τη δημιουργία πρότυπης μονάδας παραγωγής.

Η κοινοπραξία με το όνομα “Elysis”, την οποία ξεκίνησαν η Alcoa και η Rio Tinto, έχει ως στόχο την εμπορευματοποίηση μίας πατενταρισμένης τεχνολογίας που εξαφανίζει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής αλουμινίου.

Η Apple συνεργάζεται στη συγκεκριμένη κοινοπραξία και με τις δύο εταιρίες αλουμινίου αλλά και με τις κυβερνήσεις του Καναδά και του Κεμπέκ. Συνολικά όλα τα μέρη θα επενδύσουν ένα πόσο της τάξης των 144 εκατ. δολαρίων, περίπου 122 εκατ. ευρώ.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η εταιρία είναι προσηλωμένη στην υποστήριξη τεχνολογιών που είναι φιλικές στον πλανήτη και βοηθούν στην προστασία του για τις επερχόμενες γενιές ανθρώπων.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σ’ αυτό το φιλόδοξο νέο πρότζεκτ και αναμένουμε τη μέρα που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αλουμίνιο που έχει παραχθεί χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων μας», ανέφερε σχετικά ο Τιμ Κουκ.

Όταν η νέα μέθοδος βελτιστοποιηθεί και εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, η Apple πιστεύει ότι έχει τη δυναμική να περιορίσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.