ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Διεθνές Forum Ε.Ε.Α.: Μεγαλύτερης κλίμακας προγράμματα εξοικονόμησης στα κτίρια προανήγγειλε ο ΥΠΕΝ, Γ. Σταθάκης

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α., Γιώργος Δουκίδης (κέντρο) ξεναγεί τον ΥΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη (αρ.) στο χώρο της εκδήλωσης υπό το βλέμμα του ιστορικού στελέχους του κλάδου, Βασιλείου Τσιάρα της EXALCO

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις διεργασίες του το Διεθνές Forum της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.). Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, καθώς και πληθώρα ειδικών επιστημόνων που παρουσίασαν από τη δική τους σκοπιά τις πτυχές του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», η 2η μέρα του Forum ανέδειξε σημαντικά ζητήματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης επικέντρωσε την ομιλία του κυρίως στο θέμα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι μέχρι το 2030 το μερίδιο των ΑΠΕ πρέπει να φτάσει στο 32% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης ανέφερε ότι η χώρα μέχρι το 2030 θα πρέπει να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 32,5% που ισοδυναμεί περίπου με ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 1,5% τον χρόνο μέχρι το άνωθεν καταληκτικό έτος.

Ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγαλύτερης κλίμακας προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια

Υπό αυτό το πρίσμα και για την επίτευξη του παραπάνω ενεργειακού στόχου αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στον ιδιαίτερα ενεργοβόρο κτιριακό τομέα. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Υπουργός, σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας που πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια στον κτιριακό τομέα, τα δύο προγράμματα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» φαντάζουν πολύ μικρά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα δούμε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας προγράμματα τα επόμενα χρόνια που αφορούν στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων.

Από αριστερά Άγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, Κων/νος Λάσκος, Πρόεδρος ΠΣΥΠΕΝΕΠ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας, Νίκος Πρεβελιανάκης, Κατασκευαστής Αλουμινίου και Χρήστος Λουκάς, Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ε.Α.

Μετά την ομιλία του κ. Σταθάκη, ακολούθησε μικρή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια οι Άγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, Κων/νος Λάσκος, Πρόεδρος ΠΣΥΠΕΝΕΠ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας, Νίκος Πρεβελιανάκης, Κατασκευαστής Αλουμινίου και Χρήστος Λουκάς, Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ε.Α., μίλησαν ο καθένας από την πλευρά του για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ».

Η εκδήλωση έκλεισε με τις τοποθετήσεις διακεκριμένων αρχιτεκτόνων για τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και τον σημαντικό ρόλο του αλουμινίου στο σύγχρονο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.