ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Οι πούδρες Interpon D3020 στο συγκρότημα Hudson Yards της Νέας Υόρκης

Το συγκρότημα Hudson Yards που χαρακτηρίζεται ως ένα από  τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, περιλαμβάνει την ανέγερση περισσότερων από 30 ουρανοξυστών για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Βρίσκεται στο Midtown του Μανχάταν, δίπλα στον ποταμό Hudson, στη Νέα Υόρκη. Η ανοικοδόμηση γίνεται επάνω από το πεδίο σιδηροδρόμου που καταλήγει στο Grand Central Station.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση της κτηματαγοράς στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει στόχο να μεταμορφώσει μία τεράστια ερημωμένη έκταση στην επόμενη, νέα, μεγάλη γειτονιά της πόλης, με κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα και ζωντάνια στους κοινόχρηστους χώρους. Το ευρύτερο συγκρότημα θα ενσωματωθεί στον ιστό της μεγαλούπολης, επεκτείνοντας και ενισχύοντας τον μοναδικό μητροπολιτικό χαρακτήρα της Νέας Υόρκης.

Για τα κουφώματα και άλλες μεταλλικές επιφάνειες του Tower A, ο οποίος προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, το διεθνούς φήμης γραφείο KPF Kohn Pedersen Fox, επέλεξε τις πούδρες Interpon της AkzoNobel και συγκεκριμένα την απόχρωση Silver Chalice Interpon D3020.

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης θα στεγάσει επαγγελματικούς χώρους. Στο σχεδιασμό του περιλαμβάνονται όροφοι χωρίς κολώνες, πολλές γυάλινες επιφάνειες που μεγιστοποιούν τη θέα σε κάθε σημείο του ορίζοντα και παρατηρητήριο – εξώστης που θα είναι ανοικτό στο κοινό. Η κατασκευή του πύργου γίνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες αειφόρες μεθόδους βιώσιμης αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνουν επί τόπου παραγωγή ενέργειας, αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων κ.α. και οδηγούν σε 30% αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ενέργειας.

Υπό αυτό το πλαίσιο, η χρήση της τεχνολογίας Interpon D3020 με τα χρώματα πούδρας εξαιρετικής ανθεκτικότητας της AkzoNobel, ενισχύει τον πράσινο χαρακτήρα του κτιρίου συνεισφέροντας σε βαθμούς LEED. Οι πούδρες φθοροκαρβονικών πολυμερών Fluoromax Interpon D3020, με πιστοποίηση Qualicoat Class 3 και GSB Premium, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2605 της αγοράς των ΗΠΑ και περνούν με επιτυχία την δοκιμή Florida 10 ετών. Συνοδεύονται από περιβαλλοντική δήλωση EPD και Project Guarantees έως και 30 χρόνια.

Ταυτότητα Έργου

Έργο: Tower A Hudson Yards
Χρώμα: Silver Chalice Interpon D3020 AkzoNobel
Αρχιτέκτονας: Kohn Pedersen Fox (KPF)
Κατασκευή: Tischman
Ειδικές Πιστοποιήσεις:Ειδικές Πιστοποιήσεις  LEED Gold

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.