ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Εγκρίθηκαν επιπλέον 9.455 αιτήσεις για το «Εξοικονομώ ΙΙ»

Συνεδρίασε σήμερα η Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή επιπλέον 9.455 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 108,6 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις αιτήσεις, συμπεριλαμβάνονται 5.572 οι οποίες έχουν λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσό, πέραν της επιχορήγησης, θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια.

Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά στα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς δύο στους τρεις (67,2%) δικαιούχους ανήκουν στην ασθενέστερη εισοδηματική κατηγορία. Επίσης, το 56,8% των αιτήσεων αφορά σε κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Συνολικά, οι μέχρι σήμερα υπαγωγές ανέρχονται σε 37.666, καλύπτοντας περίπου το 66% του προϋπολογισμού της άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το σύνολο των αιτήσεων μέχρι σήμερα είναι 582,42 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 406,6 εκατ. ευρώ). Σε περίπου ένα μήνα, αναμένεται η ανακοίνωση και νέων υπαγωγών.

Πηγή: B2Green

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.