ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Προηγμένα ενεργειακά συστήματα σε πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο

Το πρότυπο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης, όπου στεγάζεται το 19ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κοζάνης, είναι ένα έργο που αναδεικνύει στο μέγιστο τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν σε έκταση 4.200 τ.μ., μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Μακεδονίας / Θράκης 2007 – 2013, συνέβαλαν στην κατακόρυφη βελτίωση των ενεργειακών αποδόσεων του κτιριακού συγκροτήματος. Ο σχεδιασμός του κτιρίου βασίστηκε στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υιοθετώντας πληθώρα «πράσινων» χαρακτηριστικών για την ελαχιστοποίηση των κτιριακών ενεργειακών αναγκών.

Σε ένα τέτοιο κτιριακό συγκρότημα με «πράσινες» προδιαγραφές, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκαν τα προηγμένα ενεργειακά συστήματα της ALUMIL, τα όποια όχι μόνο συνέβαλλαν στην τήρηση των αυστηρών θερμομονωτικών απαιτήσεων αλλά και στην μοντέρνα, πολύχρωμη αισθητική του έργου.

Το ολοκληρωμένο σύστημα ανοιγο-ανακλινόμενων κουφωμάτων SMARTIA M11500, προσφέρει θερμομόνωση υψηλού επιπέδου και ήταν η βασική επιλογή για τα παράθυρα. Επιπρόσθετα, η ενεργειακή «οχύρωση» του συγκροτήματος ενισχύθηκε περαιτέρω με την εφαρμογή του εξελιγμένου συστήματος ηλιοπροστασίας SMARTIA M5600 για εξωτερικές περσίδες σκίασης.

Η επιλογή των ενεργειακών συστημάτων της ALUMIL έγινε με γνώμονα εξέχοντα χαρακτηριστικά όπως η θερμομόνωση και ο ελεγχόμενος φυσικός φωτισμός, τα οποία είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί υψηλή ενεργειακή επάρκεια μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button