ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΚΑ: Οι θέσεις του συνδέσμου για τη δήλωση επίδοσης και σήμανσης CE εξωφύλλων

Με στόχο να ξεκαθαριστεί οποιαδήποτε σύγχυση μπορεί να υπάρχει από την πλευρά των κατασκευαστών αλουμινίου όσον αφορά στη Δήλωση Επίδοσης και Σήμανσης CE για τα εξώφυλλα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ) εξέδωσε το παρακάτω Δ.Τ.

«Με αφορμή τα φαινόμενα σύγχυσης και τα ερωτήματα που διατυπώνονται από Κατασκευαστές Αλουμινίου, περί της Δήλωσης Επίδοσης και Σήμανσης  CE εξωφύλλων, ο ΣΕΚΑ επιθυμεί να πάρει θέση και να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο Κατασκευαστή.

Οι Δηλώσεις Επιδόσεων και η Σήμανση CE είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Κατασκευαστή.

Δεν αγοράζονται, δεν παραχωρούνται από κανένα, δε δανείζονται.

Οι Δηλώσεις Επίδοσης και οι Ετικέτες CE, είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, αν δεν υποστηρίζονται από Τεκμηριωμένο Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής (FPC).

Αναφορικά με τα εξώφυλλα ο ΣΕΚΑ συνιστά στους Κατασκευαστές, να υλοποιούν δικές τους μετρήσεις ανεμοπίεσης ή να χρησιμοποιούν τις εκθέσεις δοκιμών και τα πιστοποιητικά των προμηθευτών τους/παραγωγών συστημάτων, ή τα πιστοποιητικά δοκιμών άλλων κατασκευαστών, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, στο πλαίσιο συμφωνητικού μεταβίβασης, πάντα εντός του πλαισίου εφαρμογής Τεκμηριωμένου Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής.

Πρέπει να διευκρινισθεί ότι τα πιστοποιητικά δοκιμών δεν αποτελούν δηλώσεις επίδοσης. Χρησιμεύουν, όμως, για την υποστήριξη των  Δηλώσεων Επίδοσης.

Κατά συνέπεια,  αυτό που χρειάζονται οι Κατασκευαστές, είναι η Τεχνική Υποστήριξη και η Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανάπτυξης Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής προσαρμοσμένου στις ανάγκες κάθε ξεχωριστής Κατασκευαστικής Επιχείρησης, όχι μόνο για τα εξώφυλλα αλλά για όλο το φάσμα των κατασκευών της.

Κι αυτό έχει μεν ένα σχετικό κόστος αλλά το πραγματικό όφελος που προκύπτει για κάθε επιχείρηση είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο ΣΕΚΑ, σε εφαρμογή των ανωτέρω έχει συμβληθεί με Εξειδικευμένο Γραφείο Συμβούλων για την υποστήριξη σύνταξης Δηλώσεων Επιδόσεων και ανάπτυξης Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής των Μελών του, στο πλαίσιο του ΣΕΚΑ-QSYSTEM: 2018.».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.