ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Μεταμόρφωση του Post de Louvre στο Παρίσι με Structura Interpon D2525

Το εμβληματικό ιστορικό κτίριο του Post de Louvre ανεγέρθηκε το 1888 και λειτουργεί από τότε συνεχώς, 7μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα. Σήμερα εξυπηρετεί 3.000 πελάτες καθημερινά. Η ιστορική μεταμόρφωση αυτού του τεράστιου Hausmannian κτιρίου, που ολοκληρώθηκε το 2018, είναι δημιουργία του διάσημου αρχιτέκτονα Dominique Perrault, γνωστού και για το design της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας.

Το project αξίας 200 εκατ. ευρώ οδήγησε στη δημιουργία ενός ακινήτου πολλαπλών χρήσεων. Στους τρείς πρώτους μεγάλου ύψους ορόφους διατηρήθηκε η χρήση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Στα υψηλότερα τμήματα του κτιρίου στεγάζεται το πολυτελές luxury boutique ξενοδοχείο του ομίλου Elegancia με 80 δωμάτια. Περιλαμβάνει αίθριο στην οροφή με πανοραμική θέα στο Παρίσι. Στην εσωτερική κεντρική πράσινη αυλή στεγάζονται χώροι εστίασης και καταστήματα. Η πράσινη οροφή με πέργκολα περιλαμβάνει μονάδες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Οι υπερανθεκτικές πούδρες Structura σε τόνους γραφίτη (RAL 9011 Structura) της AkzoNobel επιλέχθηκαν για τις μεταλλικές επιφάνειες στα δομικά στοιχεία και τις προσόψεις του έργου, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις για μακροχρόνια αντοχή, χωρίς την ανάγκη επισκευών και αντικαταστάσεων. Παράλληλα, οι οικολογικές επιδόσεις τους με την περιβαλλοντική δήλωση EPD συνέβαλαν στον αειφόρο χαρακτήρα της ανακαίνισης του κτιρίου.

Βασισμένη στη δοκιμασμένη τεχνολογία Interpon D2525, η συλλογή υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας Structura έχει σημειώσει ραγδαία εξάπλωση και στην ελληνική αγορά των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Με την εγγύηση ενός εκ των κορυφαίων παραγωγών χρωμάτων πούδρας στον κόσμο, αποτελεί την ποιοτική πρόταση για τις χρωματικές επιλογές υπερανθεκτικού RAL και προσφέρεται πλέον σε 75 αποχρώσεις, τις πιο δημοφιλείς στην αρχιτεκτονική.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.