Συνεντευξεις

Γιάννης Κουνέλης: Δυνατή η DOMUS και στον καιρό της κρίσης!

kounelisΑσφάλεια και σιγουριά για τους πελάτες της, αλλά και σταθερή εξαγωγική δραστηριότητα για την εταιρία που αντιμετωπίζει με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις την συνεχιζόμενη κρίση στην αγορά.

Ο κ. Γιάννης Κουνέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της DOMUS και άνθρωπος με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Aluminium Magazine, εκμυστηρεύθηκε τη μυστική αυτή “συνταγή” που ακολουθεί χρόνια τώρα η DOMUS με απόλυτη επιτυχία και που την έχει κάνει να “ξεχωρίζει”. Σας τη μεταφέρουμε παρακάτω.
– Κύριε Κουνέλη, πως βιώνει η DOMUS την συνεχιζόμενη κρίση στην αγορά των κουφωμάτων και πως την έχει ανταπεξέλθει μέχρι σήμερα;
Όπως όλοι μας, έτσι και στη Domus δεν περιμέναμε αυτό το μέγεθος της κρίσης. Με το ξέσπασμά της, η Domus φρόντισε εγκαίρως να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της και να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα τους πελάτες της χωρίς να ζητάει να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης. Φροντίσαμε να έχουμε όλη τη γκάμα των προϊόντων πάντα διαθέσιμη, ώστε οι πελάτες να μην αναγκάζονται να επενδύουν σε υψηλά αποθέματα, αλλά να νιώθουν και ασφαλείς ότι δε θα χάσουν πωλήσεις. Επίσης, κατάφερε να διατηρήσει την ίδια πιστωτική πολιτική χωρίς να δημιουργήσει κανένα επιπλέον πρόβλημα στους πελάτες της.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να επενδύει χρόνο και χρήμα σε νέα ποιοτικά προϊόντα. Βεβαίως, η Domus έχοντας για 40 χρόνια επενδύσει στις εξαγωγές της και έχοντας δημιουργήσει συνεργασίες δεκαετιών, μπόρεσε τη δύσκολη αυτή περίοδο να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές που σήμερα πια έχουν την πρώτη θέση στις πωλήσεις της εταιρείας και αναπτύσσονται σταθερά.

– Στα 100 περίπου χρόνια της παρουσίας της στην αγορά της ασφάλεια των κουφωμάτων, η DOMUS είναι σήμερα ο leader της αγοράς. Τι σημαίνει αυτό για την εταιρία;
Domus-7910X-DSL_240510Είναι πράγματι πολύ σημαντικό για μια ελληνική εταιρεία και μάλιστα του κλάδου, να ξεκινήσει πριν 99 χρόνια παράγοντας μικροαντικείμενα από μέταλλο και αναπτυσσόμενη εντελώς αυτόνομα να καταφέρει εδώ και δεκαετίες να είναι ο leader της αγοράς, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τον εντονότατο ανταγωνισμό των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, του εγχώριου ανταγωνισμού και των φθηνών εισαγωγών. Βασικά της όπλα όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι ειλικρινείς σχέσεις με τους πελάτες της, εμπόρους, αλουμινοκατασκευαστές και τελικούς καταναλωτές, στους οποίους προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει σταθερή ποιότητα προϊόντων και συνέπεια σε συνδυασμό με τη σωστή τιμή. Παρά την κρίση, οι σημερινοί καταναλωτές όταν πληρώνουν με τα χρήματά τους απαιτούν σωστή και όχι βέβαια φθηνή ποιότητα.
Η εταιρεία σήμερα μιλάει για Νέα Εποχή Domus γιατί θεωρεί ότι όσο σημαντική κι αν είναι η ιστορία της, οι προκλήσεις του παρόντος και η σωστή προετοιμασία για το συνεχώς μεταβαλλόμενο μέλλον, είναι τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσει ώστε να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.
Εξίσου όμως σημαντική είναι η παρουσία της Domus στον αραβικό κόσμο, μετά από 40 χρόνια εξαγωγικής δραστηριότητας που και σε αυτό το χώρο μετά από προσπάθεια δεκαετιών έχει καταφέρει σε ορισμένα προϊόντα της να είναι ο leader των αγορών.

– Πως βλέπετε να εξελίσσεται η αγορά των κουφωμάτων την επόμενη 5ετία;
Για την εξέλιξη των κουφωμάτων στην ελληνική αγορά, πιστεύω ότι οι Έλληνες καταναλωτές αλλά και παραγωγοί, μάθαμε πολύ καλά τι σημαίνει ποιότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κουφώματα αλουμινίου που η ζήτηση τα επόμενα 5 έτη θα ανακάμψει πολύ αργά. Η ποιότητα προϊόντων αλλά και υπηρεσιών είναι αυτή που θα κρίνει ποιες εταιρείες θα μπορέσουν να συνεχίσουν και ποιες όχι. Στη Domus αισιοδοξούμε ότι οι επόμενες χρονιές θα είναι καλύτερες και καλύτερες κυρίως λόγω των δικών μας άοκνων προσπαθειών και λιγότερο επειδή η αγορά των κουφωμάτων θα πάει καλύτερα…

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.