ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ ΙΙ» Β’ κύκλος: Όχι νωρίτερα από τα τέλη Ιουνίου

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πότε να περιμένουμε την έναρξη του Β’ κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» μετά τις νέες πληροφορίες που έδωσε η Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, ΥΠΕΝ, Τομέας Ενέργειας, Γιάννα Νίκου, ως ομιλήτρια στο “Energy Efficiency Conference 2019”.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανέφερε η κα Νίκου, η έναρξη υποβολής αιτήσεων του Β’ κύκλου του «Εξοικονομώ IΙ» φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τα τέλη του Ιουνίου και αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιηθεί οι μικρές αλλαγές που απαιτούνται στο πληροφοριακό σύστημα και έχει δοθεί στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης.

Επιπλέον, η κα Νίκου σημείωσε πως οι νέες δηλώσεις θα βασιστούν στο εισόδημα του 2018. Πέρα από τα ανωτέρω, αξίζει να υπογραμμιστεί η απάντηση της κας Νίκου αναφορικά με τον τρόπο κατοχύρωσης θέσης στον επικείμενο Β’ κύκλο.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αλλάξει η χρονική προτεραιότητα στην υποβολή αιτήσεων στον Β’ κύκλο που δημιούργησε τεράστια προβλήματα πέρσι στον Α’ κύκλο, η κα Νίκου είπε πως ο τρόπος παραμένει ο ίδιος, τονίζοντας πως σε προγράμματα για ιδιώτες όπως το συγκεκριμένο, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με κριτήρια, όπως γίνεται σε προγράμματα επιδότησης-ενίσχυσης επαγγελματιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.