ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Η μαγευτική «Κατοικία στο Βωλάξ» της Τήνου σε τόνο… Noir 2200 Sable!

Ένα τοπίο σχεδόν απόκοσμο, σεληνιακό σαγηνεύει το βλέμμα. Ηφαιστειακοί, σφαιρικοί βράχοι στήνουν το σκηνικό του χωριού Βωλάξ στην Τήνο, ίσως την «αυθεντικότερη» τοποθεσία στο νησί, μοναδική τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στον κόσμο. Αυτή είναι η παλέτα του αρχιτέκτονα Αριστείδη Ντάλλα για το έργο του «Κατοικία στο Βωλάξ». Ένα έργο «πρόκληση», που βραβεύτηκε στην 8η Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων.

Τρεις επιμέρους μονάδες, που κατανέμονται γύρω από σφαιρικούς βράχους, αφήνοντας στο κέντρο ένα αίθριο, αποτελούν την κατοικία. Τα τρία κτίρια που στεγάζουν τις βασικές λειτουργίες, διαφέρουν μεταξύ τους σε ύψος, διαστάσεις και υλικά. Χαρακτηριστική είναι η βορεινή όψη της κατοικίας, καθώς ένας όγκος από εμφανές και άβαφο σκυρόδεμα δημιουργεί ένα «όριο», μια τεχνητή προστασία από τον «Βοριά».

Η επιλογή του σχήματός του από την άλλη, ως ένα στενόμακρο ορθογώνιο, αναδεικνύει τους βώλακες, «υπογραμμίζοντάς» τους, και ενισχύει τη σφαιρικότητά τους, που έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με τη δική του γραμμικότητα. Η αρχιτεκτονική καταφέρνει να υποταχθεί με αριστοτεχνικό τρόπο στο φυσικό περιβάλλον και την ίδια στιγμή προσφέρει την καλύτερη λύση εφαρμογής.

Για τα συστήματα αλουμινίου επιλέχθηκε η σκούρα, έντονη και πυκνή μεταλλική απόχρωση Noir 2200 Sable της AkzoNobel, με εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία

Για τα συστήματα αλουμινίου του έργου επιλέχθηκε η σκούρα, έντονη και πυκνή μεταλλική απόχρωση Noir 2200 Sable της AkzoNobel, με εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία του νησιού.

Η πούδρα ανήκει στη συλλογή Futura 2018-2021 που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους αρχιτέκτονες, τους σχεδιαστές και όλους τους δημιουργούς του κατασκευαστικού κλάδου εδώ και 20 χρόνια. Ενημερωμένη με τις νέες τάσεις στα υλικά και τον σχεδιασμό, η συλλογή  -που ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια- περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα από υψηλής, αποδεδειγμένης αντοχής οικολογικά χρώματα και φινιρίσματα, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το γραφείο trend experts Peclers Paris.

Όλες οι πούδρες της συλλογής ανήκουν στην σειρά Interpon D2525 και είναι πιστοποιημένες κατά Qualicoat Class 2 και GSB Master, ενώ ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2604 (5 χρόνια Florida test) και BSEN 12206. Προσφέρουν αξεπέραστη, αποδεδειγμένη αντοχή της απόχρωσης, της γυαλάδας και των μηχανικών αντοχών του φιλμ στις καιρικές συνθήκες για πολλά χρόνια, με βάση πραγματικές μετρήσεις σε κτίρια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.