ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»: Διευρύνσεις υπόσχεται ο νέος ΥΠΕΝ, ξεκίνησαν οι προεγγραφές για τον Β’ Κύκλο

Ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» έκανε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Κωστής Χατζηδάκης κατά την πρώτη τοποθέτησή του για τα θέματα του υπουργείου, στην τελετή παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το «Εξοικονομώ» όχι μόνο θα στηριχθεί αλλά και θα διευρυνθεί, ενώ υπενθύμισε ότι το πρώτο πρόγραμμα αυτού του είδους προκηρύχθηκε όταν ο ίδιος ήταν και πάλι υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας το 2009.

Ο κ. Χατζηδάκης συνέδεσε μάλιστα το πρόγραμμα αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας όχι μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ ανοίγει για προεγγραφές το νέο  πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» (Β’ Κύκλος) για όλη την επικράτεια την Τετάρτη 10/7/2019 και ώρα 12.00 πμ.

Παράλληλα ισχύει το κανονικό πρόγραμμα, που έχει θεσμοθετήσει το ΥΠΕΝ σύμφωνα με το οποίο από 15 Ιουλίου ξεκινάνε οι αιτήσεις ένταξης των ενδιαφερομένων στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» (Β’ Κύκλος), για την ενεργειακή αναβάθμιση 25.000 ιδιωτικών κατοικιών, το οποίο έχει ως εξής:

Πηγή: ecopress.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.