ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Οι πούδρες Interpon D2525 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

Η Κωνσταντινούπολη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους στον κόσμο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Διαθέτει ήδη δύο υπερσύγχρονα αεροδρόμια, στην Ασιατική και στην Ευρωπαϊκή πλευρά, αλλά δεν επαρκούν για να καλύψουν την ζήτηση των πτήσεων. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε το τρίτο αεροδρόμιο της, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο!

Θα εξυπηρετεί αρχικά 90 κι έπειτα 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μετά την ολοκλήρωσή του το 2028, με έξι αεροδιαδρόμους, οκτώ πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, 165 γέφυρες επιβίβασης επιβατών, δυναμικότητα εξυπηρέτησης 500 αεροσκαφών και σταθμούς επιβατών συνδεδεμένους με εσωτερικά τραίνα, που θα απλώνονται σε έκταση 76 τ.μ. Το νέο αεροδρόμιο βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας 35 χλμ. έξω από την Κωνσταντινούπολη. Έχει κόστος 10,35 δισ. ευρώ και διαθέτει το μεγαλύτερο τερματικό σταθμό στον κόσμο κάτω από μια στέγη.

To έργο έχει λάβει Βραβείο Σχεδιασμού από το World Architecture Festival στο Βερολίνο, στην κατηγορία Infrastructure – Future Projects. Ο διάσημος πύργος ελέγχου, που έχει σχεδιαστεί από τα αρχιτεκτονικά γραφεία AECOM και PININFARINA, είναι ελλειπτικός, στο σχήμα της τουλίπας, σύμβολο της Κωσταντινούπολης για αρκετούς αιώνες και χαρακτηριστικό στοιχείο της τοπικής παραδοσιακής τέχνης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Grimshaw Architects επιβλέπει τον σχεδιασμό των σταθμών. Με ένα και μόνο επιβλητικό θολωτό κουβούκλιο ως σήμα κατατεθέν του, οι αρχιτέκτονες λένε ότι πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου που θα βρίσκεται κάτω από μία μόνο οροφή.

Οι υπερανθεκτικές πούδρες βαφής Interpon D2525 της AkzoNobel επιλέχθηκαν για το έργο, όντας τα μόνα χρώματα που ανταποκρίθηκαν στις πολύ υψηλές προδιαγραφές αντοχής που έχουν τεθεί, ικανοποιώντας αυστηρά κριτήρια για την ποιότητα, το μακροβιότερο και μεγαλύτερο αρχείο έργων σε όλον τον κόσμο και τα αειφόρα χαρακτηριστικά τους. Αναπτύχθηκαν ειδικές αποχρώσεις σε Υπερανθεκτικά Λευκά Μatt, Silver και Σκούρα Μεταλλικά Λεία Μatt Εφέ, που εφαρμόστηκαν σε προφιλ αλουμινίου εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, καθώς και στις ειδικές κατασκευές αλουμινίου που απαρτίζουν τον θόλο του κεντρικού σταθμού.

Ταυτότητα Έργου

Τοποθεσία: Κωνσταντινούπολη
Τύπος: Αεροδρόμιο
Αρχιτέκτονες: Scott Brownrigg and Grimshaw, Nordic, Haptic, Fonksiyon, TAM/Kiklop
Συστήματα: Schucco, Metal Yapi
Πούδρες Βαφής: Superdurable AkzoNobel YP2564, YW2704, ΥΝ2044, ΥW206F, ΥΑ210F

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.