ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA THE LAB: Μια νέα πνοή στον κλάδο του αλουμινίου

Με την ολοκλήρωση των πρώτων 5 κύκλων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Europa κλείνει σχεδόν ένα έτος λειτουργίας, έχοντας επιτύχει όλους τους στόχους που τέθηκαν κατά την έναρξή του.

Το EUROPA THE LAB ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήδη βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο ενός έτους λειτουργίας του. Με συμμετοχή περισσότερων από 110 κατασκευαστών σε πέντε ολοκληρωμένους κύκλους, το πρόγραμμα έχει ήδη επιτύχει όλους τους στόχους που έθεσε. Το EUROPA THE LAB στόχευσε με τον πληρέστερο τρόπο να καλύψει κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Έλληνα κατασκευαστή και οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι αυτό το πέτυχε στον μέγιστο βαθμό.

Σημαντικό βήμα αποτέλεσε το «άνοιγμα» του προγράμματος, σύμφωνα με τη δέσμευση τόσο της ΠΟΒΑΣ όσο και της Europa, και στους κατασκευαστές της Επαρχίας, με ολοκληρωμένους ήδη δύο κύκλους εκπαιδεύσεων. Ο Δ’ Κύκλος ολοκληρώθηκε τον Μάιο και συμπεριλάμβανε κατασκευαστές από την Πελοπόννησο, ενώ ο Ε’ Κύκλος που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου, περιλάμβανε κατασκευαστές από την περιοχή της Κρήτης. Η Europa σκοπεύει να συνεχίσει το άνοιγμα προς τους κατασκευαστές της Επαρχίας και σε επόμενους κύκλους και ήδη οι αιτήσεις είναι πολλές από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Καινοτομία του EUROPA THE LAB είναι η διάδραση μεταξύ θεωρίας και πράξης σε μια ομπρέλα περιεχομένου που καλύπτει τομείς όπως:

  • την οργάνωση της επιχείρησης
  • την κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου
  • τις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις σε κάθε επίπεδο (Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Ασφάλεια και Προστασία Περιβάλλοντος κ.λπ.)
  • τη φιλοσοφία και τεχνικές Marketing και πωλήσεων
  • τη διαχείριση μοντέλων ολιστική ποιότητας
  • τη διαχείριση μεγάλων έργων
  • την κατάρτιση αναφορικά με τους υαλοπίνακες, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μόνωση και τη στεγάνωση κ.ά.

Η προσωπική μαρτυρία όσων έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα είναι η καλύτερη απόδειξη σε κάθε κατασκευαστή για την επιτυχία του. Στο κανάλι της Europa στο YouTube έχουν αναρτηθεί σχετικά βίντεο.

Όπως είχε δηλώσει στην έναρξη του προγράμματος, η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa, ΑνούςΤζιρακιάν, η Europa δεν αποσκοπεί στο να κάνει τους ήδη έμπειρους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατασκευαστές αλουμινίου. Αυτό είναι κάτι που το έχουν κερδίσει στην πορεία της επαγγελματικής τους πορείας. Η Europa αποσκοπεί στο να τους καταστήσει επιχειρηματίες κυρίαρχους στο πεδίο τους, σε κάθε πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητάς τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, με τη σειρά του επεσήμανε τη συμβολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα. Τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, συμβάλλοντας με το επιστημονικό προσωπικό της, όσο και σε επίπεδο διασύνδεσης με τις ανάγκες του κατασκευαστή αλουμινίου. Με την εμπειρία τους τα στελέχη της ΠΟΒΑΣ συνέβαλαν σε κάθε επίπεδο, έχοντας μελετήσει ενδελεχώς το περιεχόμενο του προγράμματος.

Η Operations Manager της Europa και υπεύθυνη του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού, έχει δηλώσει τη δέσμευση της εταιρείας για συνέχιση του προγράμματος ώστε να συμπεριλάβει κατά το δυνατόν όσο περισσότερους κατασκευαστές επιθυμούν, ασχέτως των σειρών τις οποίες δουλεύουν. Παράλληλα επεσήμανε πολλές φορές, ότι ήταν επιλογή το πρόγραμμα να είναι δυναμικό, δηλαδή να εξελίσσεται συνεχώς και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τη διάδραση που υπάρχει με τους συμμετέχοντες κατασκευαστές, οι οποίοι μετέχουν ενεργά στην υλοποίησή του.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα είναι ανοικτές και συνεχίζονται για τους επόμενους κύκλους στην επίσημη ιστοσελίδα του EUROPA THE LAB.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.