ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Τι να προσέξουν οι κατασκευαστές στο πλαίσιο της έναρξης του Β’ Κύκλου του «Εξοικονομώ ΙΙ»

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ Κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, οι ημερομηνίες έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ανάλογα με κάθε περιφέρεια, είναι οι παρακάτω:

Περιφέρεια Έναρξη υποβολής αιτήσεων
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας Από 16.09.2019
Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης Από 19.09.2019
Αττικής, Νοτίου Αιγαίου Από 23.09.2019

 

Επειδή κατά τον Α΄ Κύκλο του προγράμματος παρατηρήθηκαν λάθη, τα οποία στη συνέχεια δημιούργησαν προβλήματα όσον αφορά τις τιμολογήσεις αλλά και τις εκταμιεύσεις η ΠΟΒΑΣ εφιστά την προσοχή των κατασκευαστών στα παρακάτω σημεία:

1) Όταν υπάρχει επικαθήμενο ρολό στο άνοιγμα της οικίας τα τετραγωνικά μέτρα του ρολού και του κουφώματος (παράθυρο ή εξωστόθυρα) είναι διαφορετικά και δεν μπορεί να είναι τα ίδια. π.χ. εάν έχουμε ένα άνοιγμα (εξωστόθυρα) πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2,2 μέτρα με επικαθήμενο κουτί ύψους 20 εκατοστών τότε τα τετραγωνικά είναι τα παρακάτω:

  • 2 τ.μ. εξωστόθυρας
  • 2,2 τ.μ. συστήματος κουτί/ρολό.

2) Τα δομικά προϊόντα που προμηθεύουν οι κατασκευαστές Αλουμινίου & Σιδήρου (κουφώματα, ρολά, παντζούρια) σύμφωνα με τον Κανονισμό 305/2011 θα πρέπει να συνοδεύονται από Δήλωση Επιδόσεων και σήμανση CE.

Όπου αυτό είναι εφικτό, προτείνεται ο κατασκευαστής να πάρει τα μέτρα των κατασκευών που θα υλοποιηθούν, καθώς και να συζητήσει και συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη της οικίας για το είδος και την τυπολογία των κατασκευών. Αυτό θα περιορίσει τη δημιουργία προβλημάτων κατά την ολοκλήρωση του κάθε έργου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.