ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΑ μίλησε στην ΕΡΤ για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»

Στην εκπομπή “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ” της ΕΡΤ με τη Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο τοποθετήθηκε χθες (19/09) ο πρόεδρος του ΣΕΚΑ, Κώστας Διαμαντής σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ  ΙΙ».

Ο κ. Διαμαντής τόνισε ότι οι δουλειές ανοίγουν τόσο εντός όσο και εκτός προγράμματος, καθώς όσοι ήταν εν αναμονή και δεν εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα, προχώρησαν μόνοι τους στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου τους με δικά τους κεφάλαια.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι ο ΣΕΚΑ στηρίζει το πρόγραμμα διότι δημιουργεί μία ενεργειακή κουλτούρα στους έλληνες πολίτες και περνάει το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να περάσουμε σε κτίρια που είναι ενεργειακά αναβαθμισμένα. Ο κόσμος πλέον, ανάφερε, αναγνωρίζει τα οφέλη της αντικατάστασης κουφωμάτων όπως η ενεργειακή αναβάθμιση, η ενισχυμένη ασφάλεια και η αισθητική.

Μετά από ερώτηση των παρουσιαστών για το κατά πόσο βοηθά το πρόγραμμα την αγορά, ο πρόεδρος του ΣΕΚΑ απάντησε ότι παρατηρείται μία επανεκκίνηση της τάξης του 28% στην αγορά κουφωμάτων. Αυτό βέβαια συμπλήρωσε πρέπει να φανεί και στη φυσική αγορά ως πραγματικές παρεμβάσεις και να μην μείνει μόνο στο θεωρητικό κομμάτι της υποβολής της αίτησης. Με άλλα λόγια πρέπει ο μεγάλος πράγματι αριθμός αιτήσεων να μετουσιωθεί σε πραγματικά έργα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.