ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Πως θα τιμολογούνται από το 2020 οι εργασίες τοποθέτησης κουφωμάτων

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο που θα ισχύει από το 2020 και μέχρι το 2023, οι δαπάνες που θα πραγματοποιούνται για τη λήψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, σε ποσοστό 40% του ύψους τους, θα αφαιρούνται από το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Όχι βέβαια όλο το ποσό εφάπαξ, αλλά μέχρι του αναλογούντος για κάθε φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο έκπτωσης φόρου τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ και αυτό σε περίοδο τεσσάρων ετών ισόποσα κατανεμημένες.

Αυτό σημαίνει, ότι αλλάζει και ο τρόπος τιμολόγησης των εργασιών τοποθέτησης κουφωμάτων. Ο κατασκευαστής του κουφώματος θα πρέπει πλέον να εκδίδει ξεχωριστά Τιμολόγιο για την αξία των κουφωμάτων ως εμπόρευμα και επί πλέον Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών για το κόστος των εργασιών, εφόσον μόνο το ποσό της παροχής υπηρεσίας εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την έκπτωση του φόρου.

Ποιοι ωφελούνται από τον νόμο

Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 16.000 ευρώ θα είναι οι περισσότερο κερδισμένοι από την έκπτωση του φόρου στην περίπτωση που προχωρήσουν στην αισθητική, λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους.

Για όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο φόρος φθάνει ή υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ το χρόνο εφόσον πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους. Έτσι, οι φορολογούμενοι αυτοί θα κερδίσουν ολόκληρη την έκπτωση φόρου των 6.400 ευρώ η οποία θα κατανεμηθεί ισόποσα σε τέσσερα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.