ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Ο Πρόεδρος της Θ. Παγιάτης μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN για την έλλειψη τεχνιτών

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του καναλιού OPEN απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη, σχετικά με τις ανάγκες του κλάδου σε εξειδικευμένους τεχνίτες.

Όπως χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων είπε «η αλήθεια είναι πως αυτή η ανάγκη έχει διατυπωθεί από την Ομοσπονδία μας νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας. Η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι περίπου επτά στους δέκα εργοδότες συναδέλφους μας δεν βρίσκουν εξειδικευμένους τεχνίτες. Ο κλάδος μας υπέστη μεγάλο πλήγμα μέσα στην κρίση και αυτό δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο όσο είναι σήμερα. Αυτό συμβαίνει γιατί και στη χώρα μας δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες και να λαμβάνονται έγκαιρα τα μέτρα σε απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Ο κ. Παγιάτης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, μετά από σχετική έρευνα της Manpower Group αποτυπώνεται και επίσημα πως η ειδικότητα των τεχνικών του κατασκευαστικού κλάδου εισέρχεται στη λίστα των δέκα πρώτων θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα.

Η ΠΟΒΑΣ σύντομα θα παρουσιάσει τις θέσεις της για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.