ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΚΑ: Ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για το «Εξοικονομώ» φαίνεται να ικανοποιείται

Όπως έχει διαρρεύσει στον τύπο της χώρας και γράφτηκε στο aluNET.gr, τα συναρμόδια υπουργεία  προσανατολίζονται στη δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής και μόνιμης υπηρεσίας, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις αιτήσεις του καινούριου προγράμματος  «Εξοικονομώ».

Επιπρόσθετα βάσει των εκτιμήσεων το νέο «Εξοικονομώ» μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μία δεκαετία, με το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δημόσια κτίρια, βιομηχανίες και επιχειρήσεις να προσδιορίζεται στα 500 εκατ.

Οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν μία δικαίωση για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου, καθώς ένα πάγιο αίτημα του ΣΕΚΑ προς το αρμόδιο υπουργείο, από εποχής ΠΕΧΩΔΕ, φαίνεται να ικανοποιείται μετά την πάροδο αρκετών ετών.

Χρόνια τώρα, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις και την αγαστή συνεργασία ΣΕΚΑ – ΥΠΕΚΑ, όλες οι προσπάθειες αφορούσαν στο να τεθεί ως προτεραιότητα στον σχεδιασμό του υπουργείου, το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια σε μόνιμη βάση.

Ο λόγος ήταν το «καταστροφικό» μεσοδιάστημα μεταξύ εξαγγελίας και έναρξης του προγράμματος που πάγωνε την αγορά και δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον κλάδο.

Ο ΣΕΚΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα μέλη του, με άμεση και συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο θέμα, τις οποίες παρακολουθεί στενά μέχρι να τεθούν σε οριστική εφαρμογή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.