ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ETEM: Στηρίζει τη μοναδική έκθεση «Η Σχολή των Αθηνών»

Η ΕΤΕΜ συμμετέχει ένθερμα ως χορηγός στην έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Neiheiser Argyros. Λόγω των έκτακτων συνθηκών αναμένεται με ανυπομονησία το virtual tour της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη.

Η Έκθεση της Σχολής Αθηνών, μέρος του ελληνικού περιβόλου της 16ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αναπτυσσόμενο ερευνητικό έργο που για πρώτη φορά, ανιχνεύει και συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς χώρους από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας και από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η έκθεση και το όνομά της, «Η Σχολή των Αθηνών», είναι εμπνευσμένη από τη φημισμένη τοιχογραφία του Ραφαήλ. Το αριστούργημα του αναγεννησιακού καλλιτέχνη δείχνει όλους τους σπουδαιότερους μαθηματικούς, φιλοσόφους και επιστήμονες της κλασικής αρχαιότητας, συγκεντρωμένους να μοιράζονται τις ιδέες τους και μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον.

Για πρώτη φορά, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν φυσικά μοντέλα εβδομήντα διαφορετικών ακαδημαϊκών κοινών χώρων από την ιστορία και τον κόσμο, υλοποιημένων και μη.

Η ομάδα της ETEM εντυπωσιάστηκε από το μνημειώδες αυτό εγχείρημα και υποστηρίζει την έκθεση, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να εξοικειωθούν με αυτό το μοναδικό επιστημονικό έργο.

Για την ΕΤΕΜ αποτελεί ύψιστος σκοπός η υποστήριξη τέτοιων συνεχιζόμενων και εξελισσόμενων ερευνητικών έργων τα οποία, αφενός, θα ωφελήσουν τους ειδικούς του κλάδου και, αφετέρου, θα είναι ενδιαφέροντα για το ευρύτερο κοινό. Σε όλη την ιστορία, οι αρχιτέκτονες έχουν πειραματιστεί με διαφορετικές χωροταξικές στρατηγικές για τη δημιουργία «ελεύθερων χώρων» και νομίζω ότι «Η Σχολή Αθηνών» μας δείχνει τους καλύτερους από αυτούς“, δήλωσε ο Επιχειρησιακός Δ/ντης της ΕΤΕΜ, Ιωάννης Χρυσάφης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.