ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

HYDRO: Πτώση της παγκόσμιας ζήτησης αλουμινίου κατά 8% το Α΄ τρίμηνο

Σύμφωνα με τη HYDRO, η παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου προσγειώθηκε απότομα το πρώτο τρίμηνο του 2020 ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά φαίνεται να καταγράφει ένα μεγάλο πλεόνασμα σε επίπεδο προσφοράς.

«Το πρώτο τρίμηνο είδαμε μια μείωση της παγκόσμιας ζήτησης κατά περίπου 8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, που οφείλεται σε πτώση (της ζήτησης) περίπου 10% στην Κίνα και 7% στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η CEO της εταιρείας, Hilde Merete Aasheim.

Η αναμενόμενη εποχική επιβράδυνση λόγω του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς πολλαπλασιάστηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19 πρόσθεσε η επικεφαλής του νορβηγικού κολοσσού.

Την ίδια στιγμή η παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου φαίνεται να αυξάνεται κατά περίπου 2% τη συγκεκριμένη περίοδο που οδηγεί σε ένα παγκόσμιο πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του έτους που φτάνει τους 2 εκατ. τόνους, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αναλογεί στην Κίνα.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν αναλόγως και πλέον ξεπερνούν τις 70 μέρες κατανάλωσης.

Οι αναλυτές της αγοράς αλουμινίου υπολογίζουν το πλεόνασμα για φέτος από 1,5 εκατ. τόνους έως 5,5 εκατ. τόνους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.