ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Στηρίζει με χορηγία τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής!

Η διάδοση παγκόσμιων αρχιτεκτονικών γεγονότων και η έμπρακτη στήριξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής κοινότητας είναι αναπόσπαστο στοιχείο της φιλοσοφίας της ALUMINCO.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ALUMINCO συμμετέχει ως χορηγός και εκθέτης για ακόμα μια χρονιά στα βραβεία ΔΟΜΕΣ. Στηρίζει ενεργά και με ενθουσιασμό τον θεσμό των διαχρονικών αυτών βραβείων, όπου στο πλαίσιο της ίδρυσης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, μετονομάζονται σε Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Το εγχείρημα είναι πολύπλοκο και ιδιαίτερα απαιτητικό και απαιτεί τη στήριξη και την αμέριστη βοήθεια Χορηγών Παγκόσμιας εμβέλειας και δύναμης, με τη συμβολή της ALUMINCO να είναι καθοριστική για την υλοποίηση του μοναδικού αυτού εγχειρήματος, το οποίο γίνεται πραγματικότητα.

Η εκλεκτή κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον αρχιτέκτονα Βαλέριο Ολιάτι (Valerio Olgiati) της εταιρείας Flims στην Ελβετία, τον αρχιτέκτονα και διευθυντή του Atelier Kempe Thill Όλιβερ Τιλ (Oliver Thill) από την Ολλανδία, τον πρόεδρο του τμήματος αρχιτεκτόνων στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης Εμίλιο Τουνιόν (Emilio Tuñón).

Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 191 έργα για τις εξής τέσσερις (4) κατηγορίες: «Πραγματοποιημένο έργο», «Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο», «Πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα» και «Μελέτη». Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές είναι οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι για τις κατηγορίες «Πραγματοποιημένο έργο» και «Μελέτη».

Την ημέρα της εκδήλωσης θα κυκλοφορήσει και ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020, μια νέα παραγωγή του DOMa, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι συμμετοχές των φετινών φιναλίστ.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς 138.

Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μόνο οι φιναλίστ των βραβείων ωστόσο θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση μέσω των λογαριασμών του DOMa στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.