ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Η «Ελλάδα που παράγει» ξεκινά από τη Λάρισα!

Στην 1η τηλεδιάσκεψη της δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» συμμετείχε μεταξύ άλλων επιχειρηματιών ο Αντιπρόεδρος της EXALCO, Θάνος Τσιάρας (μέσο της 3ης στήλης).

Τη Λάρισα και τις παραγωγικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδας επέλεξε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κυβερνώντος κόμματος για να ξεκινήσει τη νέα, πανελλαδική, επίκαιρη δράση «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», έναν ανοικτό κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων από κάθε γωνιά της χώρας που παρά την κρίση του COVID-19 και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε, εξακολουθούν να επιχειρούν, να καινοτομούν και να διαπρέπουν, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής, της νέας προσπάθειας.

Στην 1η συνάντηση-τηλεδιάσκεψη της δράσης συμμετείχε μεταξύ άλλων επιχειρηματιών ο Αντιπρόεδρος της EXALCO, Θάνος Τσιάρας. Τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Άκης Μπάφας, ο Συντονιστής Εξωστρέφειας και Διεθνών Επενδύσεων Γιάννης Σαλαβόπουλος, η Συντονίστρια Απλούστευσης Διαδικασιών Δώρα Μπλιούμη, η οποία έκανε και τον συντονισμό, και o Δ/ντής της Γραμματείας Γιάννης Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάστηκαν από τους προσκεκλημένους επιχειρηματίες τα προβλήματα που προκάλεσε στη λειτουργία της οικονομίας και των επιχειρήσεων τους η πρόσφατη πανδημία και συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν θετικά, αφενός η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και αφετέρου τα πρώτα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιεστράφη στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που οι επιχειρήσεις περιμένουν να εφαρμόσει η κυβέρνηση για τη γρήγορη και ουσιαστική επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα. Μεταρρυθμίσεις όπως φορολογική και ασφαλιστική σταθερότητα, ολοκληρωμένη ψηφιακή διακυβέρνηση και εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, ενίσχυση της διαρκούς εκπαίδευσης για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ως κίνητρο εργασίας, ανάπτυξη και στην Ελλάδα οικονομικών και χρηματοδοτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.