ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Cosmos Aluminium: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας κατά το 2019!

Αύξηση των πωλήσεων κατά 6,5% πέτυχε το 2019 η Cosmos Aluminium, ανάπτυξη που οφείλεται κυρίως στη νέα γραμμή παραγωγής η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι σε θέση να εκτελεί μεγαλύτερες παραγγελίες.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας αλουμινίου ανήλθε στα 112,6 εκατ. ευρώ, άνοδος που οδήγησε και σε βελτίωση των μεικτών κερδών, που από 11,8 εκατ. έφτασαν τα 12,3 εκατ. το 2019. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το 2019 κατάφερε να πετύχει τα υψηλότερα καθαρά κέρδη που έχει καταγράψει από την ίδρυσή της, τα οποία ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.

Κατά την Cosmos Aluminium η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και οι ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων είναι οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην επίτευξη των υψηλών κερδών. Ειδικότερα, οι κατ’ όγκο πωλήσεις αντιστοιχούν σε 38.122 τόνους σε σύγκριση με 33.600 τόνους το 2018.

Η δικλείδα ασφαλείας των εξαγωγών

«Παρόλη την αβεβαιότητα η οποία είναι διάχυτη στην ελληνική οικονομία έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεαστεί περαιτέρω το χρηματοοικονομικό και λειτουργικό κόστος της εταιρείας», τονίζει η διοίκηση, αναφερόμενη στη σταθερότητα της γερμανικής οικονομίας που αποτελεί βασικό εξαγωγικό προορισμό.

Η διοίκηση της Cosmos Aluminium κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συνέπειες της Covid-19 δεν θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και στρατηγική ανάπτυξής της. Ενδεικτικά, το πρώτο εξάμηνο του 2020 η εταιρεία εμφάνισε μείωση εσόδων 5%, «χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει σημαντικά την κερδοφορία και τη ρευστότητά της, καθώς τα περιθώρια κέρδους παραμένουν θετικά και οι λειτουργικές ταμειακές ροές της καλύπτουν τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές της δραστηριότητες».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διασφάλισης χρηματοδότησης της επένδυσης σε νέα γραμμή παραγωγής, η διοίκηση έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 10,1 εκατ. ευρώ και έχει εντάξει την επένδυση σε αναπτυξιακό νόμο.

Χριστίνα Παπαγιάννη
Build e-newsletter

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.