ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Ολοκληρώνεται οσονούπω η μεγάλη επένδυση για τις νέες εγκαταστάσεις στην Αττική

Όπως αναφέρει σε ειδησεογραφικό site ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ELVIAL, Γιώργος Καλογεράκης, η εταιρεία ολοκληρώνει τη μεγάλη της επένδυση στην Αττική, που αφορά στη δημιουργία των εγκαταστάσεων και το κέντρο επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για επένδυση που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ, σε έκταση 13,5 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, που θα αποτελέσει τη νέα βάση της ELVIAL στη Νότια Ελλάδα. Θα περιλαμβάνει ρομποτική αποθήκη 8.600 θέσεων, δυναμικότητας πάνω από 1.000 τόνους, ενώ όλα θα λαμβάνουν χώρα on line, από την αποθήκευση, τη φόρτωση, την πλήρη ιχνηλασιμότητα. Σκοπός είναι να εξυπηρετεί όλη τη νότια και νησιωτική Ελλάδα.

Στο κέντρο ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της ELVIAL, Γιώργος Καλογεράκης

Το 2ο κτίριο θα είναι μια έκθεση καινοτομίας ως προς τις υπηρεσίες που θα προβάλλονται ηλεκτρονικά και διαδραστικά, με προβολές των κατασκευών έως την τελική τους μορφή. Όπως τονίζει ο κ. Καλογεράκης, θα είναι ένα show room μοναδικό στην Ελλάδα, μια βιωματική εμπειρία για να βλέπει ο πελάτης ή ο αρχιτέκτονας τη φυσική προσέγγιση των κατασκευών σε όλη της την έκταση. Συνολικά δημιουργούνται υπερσύγχρονοι χώροι logistics, μεγάλος εκθεσιακός χώρος, χώρος συνεδρίου και τμημάτων υποστήριξης των συνεργατών.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, η ELVIAL δεν έχει εμπορικό δίκτυο, γιατί θέλει να φτάνει απευθείας στον πελάτη χωρίς μεσάζοντες, διαθέτοντας ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και διανέμει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρότυπες εγκαταστάσεις στο Κιλκίς και η νέα μονάδα Η/Β

Οι νέες πρότυπες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ELVIAL βρίσκονται στο βιομηχανικό πάρκο Αγ. Παντελεήμονα Κιλκίς σε ιδιόκτητη έκταση 111,8 στρεμμάτων, όπου έχει ανεγερθεί το βιομηχανοστάσιο της, το οποίο λειτουργεί με σύγχρονα ρομποτικά συστήματα. Στην έδρα της στη Νέα Σάντα, σε ιδιόκτητη έκταση 20 στρεμμάτων διατηρεί γραφεία και αποθήκες.

Όπως τονίζει ο κ. Καλογεράκης, «ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ η επένδυση που έγινε στο Κιλκίς και αφορούσε μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής αλουμινίου με τη μέθοδο της ενσωμάτωσης – προανοδίωσης, μοναδική στην Ελλάδα και μόλις 5η σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναβαθμίζει το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας και των λύσεων προς τους αρχιτέκτονες».

Οι νέες εγκαταστάσεις, αποτελούν υπόδειγμα προηγμένης τεχνολογικά βιομηχανίας παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, όπου τα επίπεδα αυτοματισμού σε όλο το work flow -παραγωγή, επεξεργασία, διαχείριση, διακίνηση- είναι πρωτόγνωρα για τον κλάδο του αλουμινίου και διεθνώς.

Ξεπέρασε τα 82 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2019

Το 2019 η ELVIAL έκλεισε με κύκλο εργασιών 82 εκατ. ευρώ έναντι 74,5 εκατ. το 2018 και ακόμα μεγαλύτερη αναλογικά αύξηση στην κερδοφορία της, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων 7,2 εκατ. έναντι 5,2 εκατ. στη χρήση του 2018.

Ωστόσο, η κρίση του κορωνοϊού άλλαξε τα δεδομένα του 2020, με αποτέλεσμα η αρχικά θετική εκκίνηση στο 2020 να χαθεί από τη μείωση των παραγγελιών το τελευταίο 5μηνο, ήτοι από το Μάρτιο και μετά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.