ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»: Τα κυριότερα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Στον Γ’ Κύκλο του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», ο οποίος ονομάζεται πλέον «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» περιλαμβάνονται αρκετές νέες παρεμβάσεις, οι οποίες εκτός από την εξοικονόμηση αφορούν και στην παραγωγή ενέργειας.

Μέσα στον μήνα αναμένεται ο οδηγός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον οποίο θα αναλύονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος από το οποίο θα επωφεληθούν χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ τον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής της CPC Engineering, Βαγγέλης Πάνος ανέφερε σε γνωστό ειδησεογραφικό site, τα κυριότερα δικαιολογητικά που απαιτείται να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης και αυτά είναι τα εξής:

  • Φορολογικά: Ε1, Ε9, ΕΝΦΙΑ, Εκκαθαριστικό και για ορισμένες περιπτώσεις το Ε2
  • Πολεοδομικά: Οικοδομική άδεια, Κάτοψη κατοικίας, Νομιμοποιήσεις (αν υπάρχουν)
  • Κτηματολόγιο και συμβόλαιο ιδιοκτησίας
  • Ταυτότητα
  • Πρόσφατος εκκαθαριστικός λογαριασμός ρεύματος

Για ειδικές περιπτώσεις (π.χ. νεοαποκτηθέν ακίνητο κ.λπ) υπάρχουν και κάποια ακόμη δικαιολογητικά που θα χρειαστούν, τα οποία αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Τα κίνητρα

Όσον αφορά στα κίνητρα του “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ”, ο κ. Πάνος αναφέρει ότι «στη νέα προσέγγιση του προγράμματος ενισχύεται ο προσανατολισμός στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλ. στην εξοικονομούμενη ενέργεια». Τα κίνητρα, όπως εξηγεί ο ίδιος είναι τα εξής:

  • Αναβάθμιση υποχρεωτικά κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες.
  • Ενεργειακό premium στην επιχορήγηση (10% έξτρα) όταν οι παρεμβάσεις οδηγούν σε σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε ενεργοβόρες κατοικίες.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός συνολικών παρεμβάσεων είναι:

  • 50.000€ ανά επιλέξιμη κατοικία ή – 100.000€ ανά ΑΦΜ ωφελούμενου δικαιούχου (για περισσότερες κατοικίες).
  • 80.000€ ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός κοινόχρηστων παρεμβάσεων σε πολυκατοικίες.

Πηγή: Β2Green

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.