ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: «Εργαστήριο Ιδεών» στα πλαίσια του έργου Audit2Measure

Το έργο Audit2Measure διοργανώνει τη δράση «Εργαστήριο Ιδεών» με στόχο τη συνεργασία και διάδραση με υψηλόβαθμα στελέχη και αποφασίζοντες σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας.

Το έργο Audit2Measure διοργανώνει τη δράση «Εργαστήριο Ιδεών» με στόχο τη συνεργασία και διάδραση με υψηλόβαθμα στελέχη και αποφασίζοντες σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας. Μέσω της δράσης αυτής, οι εταίροι του έργου στην Ελλάδα έχουν στόχο:

  • Να παρουσιάσουν στα στελέχη των επιχειρήσεων τις πιο σύγχρονες τάσεις και καλές πρακτικές αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας στη βιομηχανία.
  • Να συζητήσουν και αναγνωρίσουν τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις που ιδανικά θα ταίριαζαν σε κάθε επιχείρηση βιομηχανίας, σε συνεργασία με τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
  • Να υποστηρίξουν τα στελέχη των επιχειρήσεων στις αποφάσεις υλοποίησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, δρομολογώντας τη δέσμευσή τους για την ενσωμάτωση κατάλληλων βιώσιμων μέτρων.
  • Να παρουσιάσουν τη στρατηγική Audit2Action και να διευκολύνουν την ανάπτυξη δράσεων σχετικά με την υλοποίηση μέτρων ενεργειακής απόδοσης.
  • Να προτείνουν ένα σχέδιο συνεργασίας και υποστήριξης στο πλαίσιο των επόμενων σταδίων του έργου Audit2Measure.

H υλοποίηση της δράσης θα πραγματοποιηθεί μέσω διμερών συναντήσεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του έργου Audit2Measure (ΕΜΠ, ΠΟΒΑΣ, Επιμελητήριο Κορινθίας) και της κάθε επιχείρησης.

Η δράση θα υποστηρίξει τα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων κατά το αρχικό στάδιο του προγράμματος, με στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον και η δέσμευση για την υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης που προκύπτουν από τους ενεργειακούς ελέγχους.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν, κυρίως, από την οικονομική τους πλευρά (κόστος επένδυσης, εξοικονόμηση, δυνατότητες χρηματοδότησης), αλλά θα δοθεί έμφαση και σε άλλα οφέλη, όπως ζητήματα πολιτικής και κανονιστικού πλαισίου, ενεργειακά και περιβαλλοντικά κριτήρια (εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση αποτυπώματος άνθρακα, κ.λπ.), ζητήματα ποιότητας, μάρκετινγκ και ανταγωνιστικότητας κ.ά.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εταίρους στα παρακάτω στοιχεία:

Το έργο AUDIT-TO-MEASURE έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ορίζει η Συμφωνία Επιχορήγησης No 101075785.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.