ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Riviera Tower: Συμμετοχή της TECHNIKAL Α.Ε. στo μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα στο Ελληνικό!

Ένα επιβλητικό κτίριο, κατοικιών μοναδικής αρχιτεκτονικής, που θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού.

Στον μεγαλύτερο πράσινο παραθαλάσσιο οικιστικό ουρανοξύστη στην Μεσόγειο, στο Riviera Tower, ξεκινά και επίσημα τη συμμετοχή της τους επόμενους μήνες η κατασκευαστική εταιρία TECHNIKAL Α.Ε., καθώς αναλαμβάνει το κατασκευαστικό σκέλος των όψεων του επιβλητικού αυτού έργου για λογαριασμό της Lamda Development.

Οι υπογραφές της σύμβασης των προηγούμενων ημερών μεταξύ του σχήματος Bouygues-Intrakat, Lamda Development και της TECHNIKAL Α.Ε. επιταχύνουν την διαμόρφωση της τελικής εικόνας του κτιρίου που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον και σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο Riviera Tower θα γίνει το νέο ορόσημο. Ένα επιβλητικό κτίριο, κατοικιών μοναδικής αρχιτεκτονικής, που όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Το κτίριο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα τοπόσημο στην επένδυση του Ελληνικού, καθώς θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης της χώρας ύψους 200 μέτρων και 50 ορόφων. Οι πρωτιές όμως του Riviera Tower συνεχίζονται: είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτίριο που θα έχει κατασκευαστεί στη χώρα μας, με τον προυπολογισμό της κατασκευής του να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ.

Με την συμφωνία αυτή, η TECHNIKAL γίνεται η πρώτη κατασκευαστική εταιρία του κλάδου στην Ελλάδα που αναλαμβάνει μεγάλης κλίμακας έργα παγκόσμιας εμβέλειας σε τόσο υψηλά standard και προδιαγραφές. Έτσι, εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση της ως κορυφαία κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα στην κατασκευή προσόψεων κτιρίων, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή διαμόρφωσης όψεων κτιρίων, πύργων, έργων μεγάλης κλίμακας, καθώς και πολυτελών κατοικιών και συγκροτημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εταιρεία από την ίδρυσή της έως σήμερα που συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη των υποδομών της, επενδύοντας στην καινοτομία, καθώς σήμερα υλοποιεί καινοτόμα υπερσύγχρονη αυτόματη ρομποτική γραμμή παραγωγής.

Στην παρούσα φάση έχουν ήδη ξεκινήσει οι προεργασίες για την κατασκευή των όψεων των πρώτων ορόφων του ουρανοξύστη Riviera Tower, ο οποίος έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Τι δηλώνει ο Νίκος Νικολής

Σχολιάζοντας την ανάληψη του σημαντικού αυτού έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Νικολής, δήλωσε στο περιοδικό Aluminium Magazine:

H TECHNIKAL επιλέχτηκε για την κατασκευή και διαμόρφωση των όψεων του υψηλότερου, “πράσινου”, πρώτου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα, του Riviera Tower, ενός έργου παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι ένα μεγάλο έργο αναφοράς για την εταιρία μας. Δηλώνουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μας εμπιστεύθηκαν οι κατασκευαστές του και είναι τιμή μας που συμμετέχουμε σε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο, σε ένα τόσο απαιτητικό project. Ευχαριστούμε την Lamda Development και την κοινοπραξία των Bouygues Batiment International και Intrakat, που μας εμπιστεύτηκαν για την κατασκευή του έργου, αναγνωρίζοντας την φερεγγυότητα και την τεχνογνωσία που η TECHNIKAL διαθέτει”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Technikal Νίκος Νικολής.
  • Τι ήταν αυτό που ξεχώρισε και πήρε το έργο η TECHNIKAL;

“Η προσφορά της εταιρίας μας δεν ήταν η πιο οικονομική, αλλά κέρδισε σημαντικούς πόντους από πλευράς επιπέδου μελέτης εφαρμογής κατασκευών σε επίμαχα σημεία του έργου με κατασκευαστικές δυσκολίες, λόγω της ιδιαιτερότητας των καμπύλων γραμμών του κτιρίου, με αποτέλεσμα να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής στη μάχη για το έργο. Δεν επρόκειτο για μία εύκολη “αναμέτρηση” καθώς η TECHNIKAL ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρότατο ανταγωνισμό από αντίστοιχες κατασκευαστικές εταιρίες του εξωτερικού με μεγάλη εμπειρία σε τετοια έργα. Δημιουργώντας σε πραγματική κλίμακα mock up τμήματος ορόφου μέσα σε χρονικό διαστημα 2 μηνών, παρουσιάσαμε την τελική όψη συνδυάζοντας περισσότερα από 10 διαφορετικά υλικά πρόσοψης, διασφαλίζοντας έτσι on site την κατασκευαστική του αρτιότητα αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες σχεδιασμού Μοντελοποίησης Κατασκευαστικών Πληροφοριών (Building Information Modeling – BIM)”.

  • Η TECHNIKAL έχει μία παράδοση στην ανάληψη μεγάλων έργων;

“Ναι. Έχουμε αναλάβει σπουδαία έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προβάλλοντας παράλληλα και το ελληνικό αλουμίνιο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να χτίσουμε γερά θεμέλια και σε ένα σύγχρονο κατασκευαστικό άθλο για την χώρα μας. Συμμετέχοντας στο εμβληματικό αυτό έργο του Ελληνικού, υλοποιούμε το όραμα μας, με πάθος και αφοσίωση κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά: Να συμμετέχουμε σε σπουδαία εμβληματικά έργα…”.

Με παρουσία στην αγορά του κουφώματος από το 2003 και με εξειδικευμένο προσωπικό πάνω από 85 άτομα, η TECHNIKAL κατατάσσεται σε μια από τις πιο προηγμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες κατασκευής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα, εξάγοντας ετησίως πάνω από το 50% του τζίρου της σε 4 ηπείρους, αναλαμβάνοντας σημαντικά ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Στην TECHNIKAL μέσω των σύγχρονων μηχανημάτων κατεργασίας τελευταίας τεχνολογίας CNC, αλλά και των νέων ιδιόκτητων, σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής, διασφαλίζεται η δημιουργία ανώτερων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών προστιθέμενης αξίας. Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρίας και η προσήλωσή της στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγεί στην παροχή µοναδικών λύσεων στις κατασκευές που αναλαμβάνει, µε πολλά καινοτόµα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των σύγχρονων κατασκευών.

  • Εκθεσιακοί χώροι: Λεωφ. Κηφισίας 145, Μαρούσι | Λεφ. Βουλιαγμένης 3, Γλυφάδα.
  • Εργοστάσιο: Ιβίσκου 85, Αχαρνές, τηλ: 210 4256439.
  • Web: https://technikal.gr, info@technikal.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.