ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Έγκριση αιτήσεων βάσει αναγκαιότητας και όχι ταχύτητας εξετάζει το ΥΠΕΝ

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι τεράστια, καθώς η ανάγκη των νοικοκυριών για ενεργειακή αναβάθμιση είναι μεγάλη. Ωστόσο, η τεράστια αυτή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων να κλείνει σε χρόνο ρεκόρ και πολλοί αιτούντες να μένουν εκτός, λόγω χρόνου.

Για να μπορέσει ένας ενδιαφερόμενος να προλάβει να ολοκληρώσει την αίτηση και να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να είναι τουλάχιστον «σαΐνι» στην πληκτρολόγηση καθώς πρέπει σε λιγότερο από 10 λεπτά να προλάβει να ολοκληρώσει μία διαδικασία που υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται 30 λεπτά και πάνω.

Η διοίκηση, λοιπόν, του υπουργείου για να λύσει το πρόβλημα αυτό που δημιουργήθηκε σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον κριτήρια στο νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που θα προκηρυχθεί μέσα στο α΄εξάμηνο του 2021.

Το νέο πρόγραμμα θα διαθέσει μεγαλύτερα κονδύλια, από το προηγούμενο. Όπως έχει αναγγείλει ο (πρώην) υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να μπουν περισσότερα νοικοκυριά.

Πέρα όμως από τους αυξημένους πόρους, η διοίκηση του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει και άλλα κριτήρια από τα ήδη υπάρχοντα, έτσι ώστε η έγκριση να μην είναι βάσει ταχύτητας αλλά βάσει αναγκαιότητας.

Πηγή: energyin.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.