ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Οι κορυφαίες στιγμές της εταιρείας για το 2020!

Το 2020 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά για όλο τον κόσμο. Μια αναπάντεχη πανδημία έφερε τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα, αναγκάζοντάς μας να αναθεωρήσουμε όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα και να επαναξιολογήσουμε τις διαδικασίες και τις συνήθειές μας.

Στην ALUMIL, από την πρώτη στιγμή, κύριο μέλημα της εταιρείας ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων της, αλλά και η συνδρομή της, με τα μέσα που διαθέτει, στον αγώνα που συντελείται ενάντια στον COVID-19. Με προσήλωση κι επιμονή, η ALUMIL πορεύτηκε σταθερή στις αξίες της, κατορθώνοντας να μην παρεκκλίνει από τους στόχους που είχε θέσει.

Έτσι, η χρονιά που πέρασε προσέφερε στην εταιρεία και μεγάλες χαρές. Η διεθνής παρουσία της ALUMIL ενισχύθηκε και παράλληλα η παραγωγή κορυφαίων προϊόντων που ανεβάζουν τον πήχη του κλάδου αποτέλεσε για ακόμη μια φορά την αιχμή του δόρατος των δραστηριοτήτων της. Επιπλέον, εγκαινιάστηκε η ALUMIL Academy, η πρώτη ιδιωτική σχολή για τον κλάδο του αλουμινίου στην Ελλάδα, συνεισφέροντας επί της ουσίας στην ανάπτυξη του κλάδου και εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά κατασκευαστών.

Ακόμη, αναγνωρίζοντας τη θέση που έχει ως ηγέτιδα εταιρεία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η ALUMIL ενέτεινε τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχωρώντας σε δράσεις που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και δίνουν ανάσα σε μερίδα του πληθυσμού που το έχει περισσότερο ανάγκη. Τέλος, το έτος έκλεισε με μια διοργάνωση για την οποία η εταιρεία είναι περήφανη. Η ALUMIL διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ArXellence, με θέμα τον επανασχεδιασμό του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και προσέλκυσε τα βλέμματα της διεθνούς αρχιτεκτονικής κοινότητας στη χώρα μας.

Ακολουθούν οι δώδεκα κορυφαίοι εταιρικοί σταθμοί της ALUMIL για το 2020 (κάντε κλικ στις εικόνες για να μεταβείτε στα αντίστοιχα άρθρα).

Διεθνή Έργα

Vancouver House

Στον τομέα των διεθνών έργων η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά, με την ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου στο Βανκούβερ του Καναδά. Το Vancouver House, ο πρωτοποριακός καμπυλωτός ουρανοξύστης που σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group, βρέθηκε στη λίστα του CNN με τα πιο πολυαναμενόμενα κτίρια για το 2020. Ο εντυπωσιακός πύργος εξοπλίστηκε με το προηγμένο σύστημα SUPREME S700 της ALUMIL.

Da Vinci

Το Tel Aviv είναι μια μοντέρνα πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το έργο “Da Vinci”, ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων -δύο ουρανοξυστών και ενός εννιαόροφου κτιρίου στη βάση- υπερβαίνει τα όρια των κτιρίων μεγάλης κλίμακας, εκφράζοντας το όραμα για καινοτομία και υψηλές επιδόσεις. Η ALUMIL εξοπλίζει τα κτίρια του συμπλέγματος με ένα ειδικής κατασκευής (customized) προηγμένο συρόμενο σύστημα αλουμινίου.

Belgrade Waterfront

Η εταιρεία συμμετείχε στο έργο Belgrade Waterfront, ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια αστικής ανάπλασης των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Τα συστήματα SUPREME S77 και SMARTIA M50 εγκαταστάθηκαν στους πύργους Parkview & Vista, ενισχύοντας την ενεργειακή τους απόδοση και παρέχοντας μεγάλη αντοχή σε ανεμοπιέσεις.

Προϊόντα

SMARTIA Μ78

Το νέο unitized σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M78 της ALUMIL αποτελεί μια εξαιρετική λύση που συνδυάζει ποιότητα, ευκολία εγκατάστασης και minimal αισθητική. Παράλληλα προσφέρει στατική αντοχή, υψηλή ανθεκτικότητα σε ανεμοπίεση και μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Smart Gate στο μουσείο της Ακρόπολης

Το Smart Gate είναι μια προηγμένη συσκευή ανέπαφης θερμομέτρησης υψηλής ακριβείας της ALUMIL. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει πρόληψη σε κτίρια με μεγάλη διέλευση ανθρώπων. Ανάμεσα στα κτίρια που εξοπλίστηκαν με το Smart Gate είναι και το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη της χώρας μας.

SMARTIA S67 URBAN

Το νέο ανοιγόμενο σύστημα SMARTIA S67 URBAN της ALUMIL ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις για βιομηχανική, minimal αισθητική και συνδυάζει αρμονικά το industrial look με τις υψηλές επιδόσεις. Επιπλέον, η στιβαρότητα του συστήματος σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου αντιδιαρρηκτική προστασία, διασφαλίζει σιγουριά και αίσθηση ασφάλειας.

Διακρίσεις

Most Sustainable Companies

Σε συνέχεια των πολυετών ενεργειών της ALUMIL με οδηγό τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις αξίες της Κυκλικής Οικονομίας, η καταξιωμένη διέλαση διακρίθηκε ανάμεσα σε 25 εταιρείες της χώρας, λαμβάνοντας τον τίτλο “Most Sustainable Company in Greece 2020”. Η εκδήλωση “Sustainable Greece 2020”, διοργανώθηκε από την QualityNet Foundation και σε αυτήν συμμετείχε η ελίτ του επιχειρηματικού χάρτη της Ελλάδας.

SUPREME S91 – Καλύτερος Συντελεστής Θερμομόνωσης παγκοσμίως

Η πιστοποίηση του προηγμένου συστήματος SUPREME S91 (έκδοση Hi) με τον καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης για παράθυρα αλουμινίου στον κόσμο στην κλιματική ζώνη “Cool, Temperate” από το Passive House Institute, αποτέλεσε μια κορυφαία στιγμή του 2020 για την ALUMIL. Μια τέτοιου είδους αναγνώριση, όχι μόνο επιβεβαιώνει την κορυφαία κατασκευαστική τεχνογνωσία της εταιρείας, αλλά δίνει την ώθηση να συνεχίσει να «επιδιώκει την τελειότητα κάθε μέρα»!

Εκπαίδευση

ALUMIL Academy

Για την ALUMIL, η κατασκευαστική αριστεία είναι μη διαπραγματεύσιμη. Η εταιρεία επιδιώκει την υψηλότερη ποιότητα για τα προϊόντα που αναπτύσσει και φροντίζει να ενισχύει την τεχνογνωσία των συνεργατών της. Σε αυτό το πνεύμα, ίδρυσε την ALUMIL Academy, την πρώτη ιδιωτική σχολή για τον κλάδο του αλουμινίου στην Ελλάδα. Στόχος της Ακαδημίας είναι να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια σε νέες και παλιότερες γενιές κατασκευαστών, ώστε να παραδίδουν προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής στον τελικό αγοραστή.

Eταιρική Kοινωνική Ευθύνη

ArXellence 2

To ArXellence 2 –ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών της ALUMIL- ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν ή τον παρακολούθησαν. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο επανασχεδιασμός του δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και η δημιουργία του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου της πόλης. Η ανταπόκριση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας ήταν εντυπωσιακή, με 1.464 εγγραφές από 90 χώρες και συνολικά 173 τελικές μελέτες που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση.

Καθαρισμός παραλιακού άξονα Θεσσαλονίκης

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ALUMIL έχουν πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε στη χρηματοδότηση του καθαρισμού των υδάτων –μέσω της απομάκρυνσης των επιπλεόντων απορριμμάτων– στον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης.

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το 2020 ήταν η χρονιά κατά την οποία η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report), καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες που πραγματοποιεί, έχοντας στον πυρήνα της δραστηριότητάς της τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση, ο κεντρικός ρόλος των εργαζομένων, ο σεβασμός στην κοινωνία, η προστασία του περιβάλλοντος και η ολιστική εξυπηρέτηση της αγοράς, στοιχειοθετούν τις πέντε θεματικές ενότητες της έκθεσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.