ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Άμεση αντίδραση σε συκοφαντική για τους Έλληνες κατασκευαστές διαφήμιση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία σε εταιρεία εισαγωγής συνθετικών κουφωμάτων που μέσω παραπλανητικής διαφήμισης δυσφήμιζε τον κλάδο των Ελλήνων κατασκευαστών κουφωμάτων.

Ενδεικτικά η καταχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας σε ηλεκτρονικό μέσο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αντίθετα εδώ στην Ελλάδα τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής προκειμένου να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό χρησιμοποιούν υλικά που δεν είναι Α΄ ποιότητας μόνον και μόνον λόγο της τιμής τους, αυτό όμως όπως καταλαβαίνετε έχει αντίκτυπο στη λειτουργικότητα και την αντοχή στον χρόνο που έχουν τα κουφώματα που προσφέρουν», καθώς και ότι «υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ή έμποροι που λένε ότι έχουν πιστοποίηση, κατασκευάζουν όμως κουφώματα ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο (όχι πάντα με τον σωστό) χρησιμοποιώντας υλικά και μέρη που είναι πολλές φορές δεύτερης ποιότητας με χαμηλότερο κόστος (μηχανισμούς – τζάμια – εξαρτήματα κ.λπ.) και χωρίς να ακολουθούν ως όφειλαν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει ο παραγωγός των συστημάτων πορτών και παραθύρων, γιατί πολύ απλά τους δίδετε μια πιστοποίηση και από εκεί και πέρα δεν τους ελέγχει κανένας όπως γίνεται στο εξωτερικό, παρόλα αυτά θα σας πουν ότι τα δικά τους κουφώματα είναι τα καλύτερα και με επιχειρήματα μάλιστα, κρύβοντάς σας την αλήθεια με στόχο να σας πουλήσουν».

Καθώς τα ανωτέρω αποτελούν σαφέστατη δυσφήμιση των Ελληνικών επιχειρήσεων κατασκευής κουφωμάτων, η ΠΟΒΑΣ καλεί τη συγκεκριμένη εταιρεία όπως εντός 24 ωρών από τη νόμιμη κοινοποίηση της εξώδικης διαμαρτυρίας, προβεί σε αφαίρεση του σχετικού δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα, αλλά και σε ταυτόχρονη αφαίρεσή του από τον ιστότοπό της. Επιπροσθέτως ζητεί από την εταιρεία να προβεί σε επανόρθωση με δημοσίευση στην ίδια ιστοσελίδα και σε αντίστοιχη θέση προβολής με το επίμαχο δυσφημιστικό δημοσίευμα. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΒΑΣ θα απευθυνθεί στην Αστική και Ποινική Δικαιοσύνη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία πιστή στις αρχές της, έχει την υποχρέωση να εντοπίζει και να αποκρούει κάθε παράνομη ενέργεια που συκοφαντεί δυσφημιστικά τον κλάδο συνολικά και το κάθε μέλος της ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό η ΠΟΒΑΣ θα συνεχίζει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου και των Ελλήνων κατασκευαστών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.