ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Τα συστήματά της κάνουν τη διαφορά στα κεντρικά γραφεία της 3CX στην Κύπρο

Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, στην Κύπρο, η πρόκληση των Michael Seroff και Sotos Papadopoulos (Seroff & Papadopoulos Architects) ήταν η δημιουργία των κεντρικών γραφείων της εταιρείας 3CX στη Λευκωσία.

Εξαρχής τέθηκαν κανόνες και ζητούμενα στην αρχιτεκτονική σύλληψη, όπως η χαμηλή ανάπτυξη του κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενεί τους χώρους των γραφείων από το 1ο επίπεδο και πάνω, καθώς στο ισόγειο τμήμα θα βρίσκονται οι χώροι κοινωνικών δραστηριοτήτων, ένα μεγάλο αμφιθέατρο, καφετέρια, υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι και πισίνα. Οι θέσεις στάθμευσης τοποθετήθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου, ώστε να εξυπηρετούν τη χρηστικότητα δίχως να επηρεάζουν την αισθητική.

Το «αρχιτεκτονικό δίδυμο» κάνοντας χρήση των συστημάτων της ALUMIL, με μία μοναδική ιδέα καταφέρνει να διαχωρίσει την επαγγελματική δραστηριότητα, στηρίζοντας και ανυψώνοντας το κτίριο σε περιμετρικές κολώνες. Η αντανάκλαση του γύρω τοπίου μέσα από τις κατοπτρικές επιφάνειες των δύο «υποστηρικτικών πλίνθων» δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός αιωρούμενου μαύρου κουτιού.

Τα υαλοπετάσματα που ντύνουν το κτίριο σκιάζονται από μαύρες κάθετες περσίδες αλουμινίου και διευρυμένες γαλβανιζέ μεταλλικές επιφάνειες, ενώ παράλληλα παρέχουν προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες και προσδίδουν μία αίσθηση ελευθερίας κατά την εργασία.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι χώροι είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι με διαφορετικά επίπεδα απορρήτου, δηλώνοντας με σαφήνεια τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της εταιρείας τεχνολογίας. Όλοι οι χώροι έχουν πρόσβαση σε φυσικό φως και καθαρό αέρα, καθώς το αίθριο λειτουργεί τόσο ως πηγή φωτός για την εσωτερική περίμετρο των γραφείων όσο και ως μία υποτιθέμενη χοάνη παροχής καθαρού αέρα.

Τέλος, το ελεύθερο ωράριο εργασίας επιβάλλει την 24ωρη λειτουργία του κτιρίου και έτσι, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα ασφαλείας.

Προϊόντα ALUMIL που χρησιμοποιήθηκαν
  • Ανυψούμενο συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα SMARTIA S560
  • Ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα SMARTIA M11000
  • SMARTIA M5600 Σύστημα Σκίασης
  • SMARTIA P100 Διαχωριστικά Χώρων
  • Θερμονονωτικό σύστημα υαλοπετασμάτων COMFORT M4

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.