ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Πάνω από 308,8 εκατ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά μετά την έγκριση 12.579 αιτήσεων

Την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (σε σύνολο 39.562 οριστικών) ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ» που συνεδρίασε πρόσφατα υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου. Η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους, ενεργοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας και δίνοντας έτσι ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στην ενεργειακή εξοικονόμηση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων και την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί.

Η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων, το σύνολο των οποίων δεν συνοδεύεται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 308,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων. Η δημόσια δαπάνη των αιτήσεων προσεγγίζει τα 245 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε: «Προχωράμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”. Στόχος μας είναι αυτό το κύμα επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να δώσει άμεσα ώθηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το χτύπημα της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης όχι μόνο του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, αλλά και των δαπανών για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών τους. Οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας μας συμβάλλουν στους εθνικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγχρόνως, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τον πυλώνα της πράσινης μετάβασης που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και των Προγραμμάτων της περιόδου 2021-2027».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.