ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Το «Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης» και το tailor made σύστημα πρόσοψης SKG120 κατακτούν τον Χρυσό Τίτλο!

Διπλή βράβευση για την ALUMINCO στα Aluminium in Architecture Awards 2021, η οποία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και δι­ακρίθηκε για δύο πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα απαιτητι­κά έργα της. Το Χρυσό και το Χάλκινο βραβείο κέρδι­σαν τα έργα «Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης» και «Soho City» αντίστοιχα.

Τη διοργάνωση των βραβείων πραγματοποίησε η Boussias Communications και τα βραβεία ανακοινώ­θηκαν διαδικτυακά στα τέλη Απριλίου με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Δημήτρη Μπίκα, να δηλώνει χα­ρακτηριστικά πως «Η κριτική επιτροπή είχε το δύσκολο έργο να αξιολογήσει σημαντικό αριθμό ιδιαίτερα επι­τυχημένων και καινοτόμων εφαρμογών, όπου οι κατα­σκευές αλουμινίου προβάλλουν την καθοριστική τους παρουσία και συμβολή στην αισθητική, μορφολογική, λειτουργική και κατασκευαστική έκφραση και ποιότητα των έργων και να βραβεύσει τους συντελεστές εκείνων από αυτές που ξεχωρίζουν».

Ο διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της ALUMINCO, Σπύρος Γριβέας, επισήμανε «Είναι τόσο ευχάριστο και σημαντικό να βλέπεις πως ανταμεί­βονται οι προσπάθειες, η δημιουργικότητα και οι επενδύ­σεις των προϊόντων της εταιρείας μας. Αντιμετωπίζουμε έναν σκληρό ανταγωνισμό, αλλά τόσο το χρυσό βρα­βείο για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όσο και το χάλ­κινο για το συγκρότημα πολυτελών ακινήτων -Soho City στο Μαυροβούνιο δείχνουν ότι η ALUMINCO έχει τον σωστό συνδυασμό βιώσιμου σχεδιασμού, επιδόσεων και καινοτομίας με σαφείς διαδικασίες και στοχεύσεις, που απευθύνεται σε μεγάλα έργα από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας και ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, ένα μεγάλο Ευχαριστώστην Fraport Greece και τον όμιλο Intrakatγια την εμπιστοσύνη τους αλλά και στους αρχιτέκτονες Λουκά και Θεοφάνη Μπομπότη της Bobotis + Bobotis Architects, για το ιδιαίτερα εντυπωσιακό δημιούργημά τους».

Η ALUMINCO ξεχώρισε για ακόμη μία φορά για την εφαρμογή των καινοτόμων αρχιτεκτονικών της συστημά­των σε σύνθετα έργα ακραίων απαιτήσεων και προδια­γραφών ενώ δεσμεύεται σε συνεχή έρευνα και ανάπτυ­ξη tailor made facade λύσεων με υψηλές δυνατότητες.

Χρυσό για το «Aεροδρόμιο Θεσσαλονίκης» και το ειδικό σύστημα ALUMINCO SKG120

Με Gold βραβείο ξεχώρισε το έργο «Aεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία», ένα πρωτοποριακό έργο για την Ελλάδα που έγινε πραγ­ματικότητα. Το νέο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα έργο με θετική επίδραση όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Η σχεδιαστική καινοτομία των αρχιτεκτόνων Λουκά και Θεοφάνη Μπομπότη αποτυπώθηκε εξαιρετικά με την παρα­γωγή ενός tailor made υαλοπετάσματος.

Το tailor made σύστημα πρόσοψης ALUMINCO SKG120 που σχεδίασε η εταιρεία, ήταν το μοναδικό σύστημα πρόσοψης που «ξεκλείδωσε» με απόλυτη επιτυχία τις αρχιτεκτονικές φιλοδοξίες του γραφείου Bobotis + Bobotis Architects, ενώ ανταποκρίνεται στα σύγχρονα λειτουργικά στάνταρντ σχεδιασμού αεροδρομίων αλλά και στις απαιτητικές τεχνικές προδια­γραφές που έθεσαν εξ αρχής Fraport Greece και Intrakat.

SKG120: Η tailer made λύση της ALUMINCO για το «Μακεδονία»

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του tailor made υαλοπετάσματος SKG120 οδήγησαν σε επιδόσεις ανεμοπερατότητας, υδατοστεγανώτητας και αντοχής σε ανεμοπίεση, οι οποίες ανταποκρίνονται στα σύγχρονα λειτουργικά στάνταρτ επιδόσεων και σχεδιασμού αεροδρομίων.

Το «Aεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία» είναι ένα σύνθετο έργο, στο οποίο η ALUMINCO ξεχώρισε για ακόμη μία φορά και απάντησε στην πρόκληση με καινοτομία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.