ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Σε λειτουργία η νέα πρέσα δυναμικότητας 2.300 τόνων

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου της ELVIAL, στο πλαίσιο επενδυτικού προγράμματος ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Με τη λειτουργία της νέας γραμμής αλουμινίου σε φουλ ρυθμούς και δυναμικό πρέσας 2.300 τόνων, οι παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας θα εκτιναχθούν κατά 65%, σε 25.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως από 15.000 που παράγει σήμερα. Η αυξημένη δυναμικότητα θα υποστηρίξει τα νέα σημαντικά προϊοντικά και εμπορικά ανοίγματα που ετοιμάζει η ελληνική διέλαση.

Το ίδιο επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπει μέσα στο 2018 την επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ (αγορά οικοπέδου και υποδομές) για τη δημιουργία νέου κέντρου logistics, σε έκταση 13,5 στρ. στην περιοχή του Ασπρόπυργου, επί της Αττικής Οδού.

Η ELVIAL έκλεισε τη χρήση του 2017, διατηρώντας υψηλή προ φόρων κερδοφορία και σημειώνοντας αύξηση 20%, στον ετήσιο τζίρο της. Οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 70% του κύκλου εργασιών, έναντι 28% το 2010, με τους μεγαλύτερους πελάτες να βρίσκονται σε Γερμανία και Γαλλία και ακολούθως σε Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο και Αυστρία.

Νέα υπερσύγχρονη γραμμή προανοδίωσης

Σε παραθαλάσσιες περιοχές, σε αστικά και βιομηχανικά περιβάλλοντα και γενικότερα σε διαβρωτικές συνθήκες είναι πολύ πιθανό το αλουμίνιο, να οξειδωθεί, έχοντας ως αποτέλεσμα την αλλοίωση σε βάθος χρόνου της ποιότητας της βαμμένης επιφάνειας.

Για την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος η ELVIAL ενσωμάτωσε στο τρέχον  επενδυτικό της πλάνο τη εγκατάσταση μιας νέας πρωτοποριακής μεθόδου  βαφής με προανοδίωση, κατά την οποία εκτελούνται και οι δυο διαδικασίες (προεπεξεργασία ανοδίωσης και βαφή) στην ίδια γραμμή.

Η νέα μονάδα παραγωγής που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι η μόλις εγκατεστημένη παγκοσμίως και στην Ευρώπη. Θα είναι έτοιμη για πλήρη λειτουργία σε τρείς περίπου μήνες, επιτυγχάνοντας υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά στην προεπεξεργασία ηλετροστατικής βαφής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.