ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ»: Σχεδιάζεται σύστημα μοριοδότησης μέσω κριτηρίων για το επόμενο πρόγραμμα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των προγραμμάτων επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης σκοπεύει να λύσει το ΥΠΕΝ, το οποίο έχει να κάνει με την περιβόητη χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων και τις στρεβλώσεις που αυτή δημιουργεί, καθώς κτίρια με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες ενεργειακής αναβάθμισης μένουν εκτός προγράμματος.

Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των προτάσεων στο επόμενο «Εξοικονομώ» και να εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με το εισόδημα, την ενεργειακή αναβάθμιση, την οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας, σε συνάντησή του με τον Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, ο οποίος έθεσε στον Υπουργό τα προβλήματα που προκύπτουν από το ισχύον σύστημα αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται που ουσιαστικά βασίζεται στον χρόνο υποβολής της πρότασης και μόνο.

Υπενθυμίζουμε πως το ζήτημα της χρονικής προτεραιότητας έχει αναδειχθεί ως το σημαντικότερο σφάλμα της υφιστάμενης διαδικασίας υπαγωγής και έχει προκαλέσει την πλειοψηφία των προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων στον τελευταίο κύκλο (και όχι μόνο) του «Εξοικονομώ».

Πηγή: B2Green.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.