ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

COSMOS Aluminium: Έκανε την κρίση ευκαιρία!

Για την COSMOS Aluminium η κρίση της πανδηµίας µεταφράστηκε σε µια ευκαιρία για να αναδειχθεί η δέσµευση προς τους πελάτες. Ακόµα και σε περιόδους έλλειψης υλικού στην αγορά, µε τη σωστή διαχείριση αλλά και την εφαρµογή αυστηρών πρωτοκόλλων λειτουργίας, αποφεύχθηκαν κρούσµατα και δυσλειτουργίες στην παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων.

Από την άλλη πλευρά, η παγκόσµια κρίση δηµιούργησε µια πρωτόγνωρη ανάγκη για επιπλέον υλικά κατασκευών, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις του β’ εξαµήνου.

Το αποτέλεσµα όλων αυτών ήταν το 2020 να κλείσει µε ιστορικό ρεκόρ τζίρου 113 εκατ. ευρώ, παραγωγής 40.500 τόνων και πωλήσεων σε εµπόρευµα 42.000 τόνων, αξιοποιώντας και προηγούµενων ετών stock.

Σήμερα, η COSMOS Aluminium λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη 3 γραµµές διέλασης που προσδίδουν παραγωγική δυνατότητα της τάξης των 42.000 τόνων. Παράλληλα µε τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισµό της, η βιοµηχανία µπορεί να διαχειριστεί κράµατα αλουµινίου σχεδόν όλων των τύπων (ακόµα και ειδικών).

Για την ελαχιστοποίηση των νεκρών χρόνων στην παραγωγή και των περιθωρίων λάθους, υλοποιήθηκε µια σηµαντική επένδυση σε µια ροµποτικής τεχνολογίας αποθήκη µητρών χωρητικότητας άνω των 6.000 µητρών και σε ένα αυτόµατο σύστηµα διακίνησης και τοποθέτησης µητρών προς παραγωγή.

Ταυτόχρονα, το σύστηµα συσκευασίας της COSMOS αριθµεί 4 υπερσύγχρονες γραµµές, οι οποίες προσφέρουν περισσότερους από 10 διαφορετικούς τύπους συσκευασίας, καλύπτοντας οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2020 η εταιρεία ξεκίνησε ένα φιλόδοξο τριετές επενδυτικό πρόγραµµα συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ για την προσθήκη µιας νέας γραµµής παραγωγής, καθώς και 3 νέων υπερσύγχρονων θαλάµων για να στεγαστούν το τµήµα φορτώσεων και µια επιπλέον αυτόµατη αποθήκη διαχείρισης ετοίµου προϊόντος χωρητικότητας 3.000 τόνων.

Η συνολική παραγωγική δυναµική της εταιρείας, έτσι, θα διπλασιαστεί από τους 27.000 τόνους/χρόνο το 2017 σε 55.000 τόνους/χρόνο µέσα σε µία πενταετία!

Πηγή: Capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.