ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Η εθελοντική ομάδα Green Ambassadors της εταιρείας σε δράση!

Η πρώτη δράση της εθελοντικής ομάδας ALUMIL Green Ambassadors είναι γεγονός, με τον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης στην Επανομή.

Η σταδιακή άρση των περιορισμών, που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, άνοιξε τον δρόμο για την πρώτη δράση της εθελοντικής ομάδας της ALUMIL, τους ALUMIL Green Ambassadors! Η ομάδα, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, επέλεξε να λάβει μέρος στην οργανωμένη ενέργεια καθαρισμού της παράκτιας ζώνης στην περιοχή του Ποταμού της Επανομής, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας» απέστειλε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αστικών παρεμβάσεων. Η ALUMIL ανταποκρίθηκε άμεσα και με τη σειρά της έκανε ένα μεγάλο κάλεσμα προς όλο το προσωπικό της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Εβδομήντα εργαζόμενοι της εταιρείας έδωσαν το «παρών» στο σημείο συνάντησης – κάποιοι εκ των οποίων μαζί με τις οικογένειές τους.

Η συμμετοχή

Παράλληλα, η ενέργεια υποστηρίχθηκε και από άλλες ομάδες, η κάθε μία από τις οποίες συνέβαλε με τον τρόπο της στο εγχείρημα. Με τους Green Ambassadors συμπορεύτηκαν οι: Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού, Save Your Hood, Σ.Ε.Α.Κ.Μ. ΑΡΙΩΝ,  Φίλοι Φαναρίου - Natura Επανομής, ΕΝΑΛΕΙΑ και εργαζόμενοι καθαριότητας & περιβάλλοντος του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο καθαρισμός

Μετά τη συνάντησή τους στο σημείο εκκίνησης, οι ALUMIL Green Ambassadors προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό από την ομάδα συντονισμού, ώστε να προχωρήσουν στον καθαρισμό. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε: γάντια μιας χρήσης, ειδικές τσιμπίδες για περισυλλογή απορριμμάτων, σακούλες σκουπιδιών και ειδικές σακούλες σε μορφή διχτυού για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Φυσικά, όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκα και διατηρούσαν αποστάσεις για προστασία από τον ιό SARS-CoV-2. Η ομάδα απλώθηκε στον παραλιακού άξονα, μέρος του οποίου αποτελεί και προστατευμένη περιοχή Natura με πλούσια χλωρίδα

Τα μέλη των Green Ambassadors γέμισαν τις σακούλες τους, καθαρίζοντας μια ιδιαίτερα εκτεταμένη έκταση. Ο τελικός απολογισμός ήταν 182 σακούλες Οι 80 από αυτές περιείχαν σκουπίδια και οι 102 ανακυκλώσιμα υλικά.

Δύναμη για τη συνέχεια

Ο εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του Ποταμού της Επανομής, αποτέλεσε την πρώτη επίσημη δράση των Green Ambassadors της ALUMIL.

Η επιτυχία του εγχειρήματος, η αρμονική συνεργασία με τον Δήμο και τις υπόλοιπες ομάδες και η μεγάλη συμμετοχή, απέδειξαν πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κάτι ανέφικτο.

Με επιμονή, οικολογική συνείδηση, σωστή οργάνωση και μεράκι, μπορούμε όλοι να απλώσουμε ένα ιδιότυπο «δίχτυ» που θα προστατεύει τις περιοχές στις οποίες ζούμε και δραστηριοποιούμαστε από όλα όσα τις μολύνουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσης.

Για την ALUMIL, αυτό αποτελεί μια σταθερή προτεραιότητα και οι Green Ambassadors δίνουν την υπόσχεση να συνεχίσουν με αντίστοιχες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το προσεχές διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.