ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΤΕΜ: Συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση των Αεροδρομίων Σαντορίνης και Ρόδου

Για τις ανάγκες των αεροδρομίων Σαντορίνης και Ρόδου επιλέχθηκαν τα αναβαθμισμένα συστήματα της ΕΤΕΜ που κρίθηκαν ικανά να καλύψουν τις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις λειτουργικότητας και αισθητικής.

Στη Σαντορίνη, ο νέος αεροσταθμός 15.000 τ.μ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, αναβαθμίζοντας πλήρως την ταξιδιωτική εμπειρία, συνδυάζοντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες αεροδρομικές υποδομές.

Για τις ανάγκες της ανακατασκευής του αερολιμένα της Σαντορίνης, επιλέχθηκαν τα αναβαθμισμένα συστήματα της ΕΤΕΜ που κρίνονται ικανά να καλύψουν τις απαιτήσεις λειτουργικότητας και αισθητικής που τέθηκαν στο πλάνο της Fraport.

Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, έχει μια εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη εικόνα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών, με αναδιαμορφωμένο τον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών και αύξηση 15% των σημείων check-in, 25% αύξηση των ιμάντων παραλαβής αποσκευών και 70% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου.

Για τις ανάγκες της πλήρους ανακαίνισης και της αναδιαμόρφωσης του χώρου του αερολιμένα της Ρόδου επιλέχθηκαν τα συστήματα της ΕΤΕΜ που λόγω των τεχνικών τους χαρακτηριστικών κρίθηκαν ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επενδυτικού πλάνου της Fraport.

Συγκεκριμένα επιλέχθηκε το Ε75, ένα ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά και μονωτικά υλικά που προσφέρουν αξιοπιστία και ενεργειακή αποδοτικότητα. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα επιλογής επιπέδου εξοικονόμησης καθώς και την εφαρμογή αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού κλάσης RC2.

Για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης επιλέχθηκε το σύστημα υαλοπετασμάτων με κολώνες και τραβέρσες Ε85, το οποίο μέσα από τη μεγάλη γκάμα προφίλ, επιτρέπει την προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πιθανού έργου. Παράλληλα, το περιορισμένο εμφανές πλάτος των προφίλ, 50 χιλ. , εξασφαλίζει πλούσιο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του αεροδρομίου. Για τον αερολιμένα ρόδου επιλέχθηκε μια παραλλαγή του Ε85, το Ε85HSI, με υψηλότερες επιδόσεις στην ηχομείωση.

Το πιστοποιημένο από την ΕΤΕΜ και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ανταπεξήλθε εξαιρετικά στις απαιτήσεις της εγκατάστασης και προσέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.