ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών το α’ εξάμηνο του 2021

Παρά την πανδημία, η ALUMIL κατέγραψε αυξημένα οικονομικά μεγέθη το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2021, παρά το ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον που διαρκώς διαταράσσεται από την πανδημία COVID-19, η Εταιρεία και ο Όμιλος ALUMIL κατέγραψαν αξιοσημείωτη αύξηση του κύκλου εργασιών και των λειτουργικών κερδών (EBITDA), καθώς και σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών.

Όμιλος

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, κατέγραψε αύξηση 26,6% (η δε αύξηση σε πωληθείσες ποσότητες ανήλθε σε ποσοστό 29,3%) και διαμορφώθηκε στα €140,5 εκατ. έναντι €111,0 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €19,5 εκατ. έναντι €8,9 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 119,4%.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €38,6 εκατ. έναντι €26,6 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 44,9%. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €11,0 εκατ. έναντι €4,0 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 177,6%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €9,1 εκατ. έναντι €3,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 164,6%.

Εταιρεία

Όσον αφορά sτα αποτελέσματα της Μητρικής, o κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση 23,4% και διαμορφώθηκε στα €90,4 εκατ. έναντι €73,3 εκατ. συγκριτικά με το α’ εξάμηνο 2020, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €9,4 εκατ. έναντι €1,9 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατάC 407,8%.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €17,5 εκατ. έναντι €10,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 67,3%. Κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €5,5 εκατ. έναντι €1,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 255,4%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €4,3 εκατ. έναντι €1,7 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 159,1%.

Η αξιοσημείωτη κερδοφόρα ανάπτυξη της Εταιρείας και του Ομίλου αποτελεί το επιστέγασμα της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η θετική απόδοση, η ισχυρή οικονομική θέση και η δημιουργία θετικών ταμειακών ροών, δημιουργούν συνθήκες ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.