ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Νέο Εξοικονομώ»: Αλλαγές στις μέγιστες τιμές κόστους ανά υλικό και στο ανώτατο όριο επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά τ.μ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε αλλαγές στην τελική μορφή του προγράμματος σε συνέντευξή του.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Αλλαγές στην τελική μορφή του επερχόμενου προγράμματος «Νέο Εξοικονομώ» προανήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τη δημοσιογράφο Χρύσα Λιάγγου σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», ο Υπουργός τόνισε ότι θα αλλάξει το ανώτατο όριο του επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά τ.μ., καθώς και οι μέγιστες τιμές κόστους ανά υλικό.

Η πλήρης τοποθέτηση του Υπουργού για το «Νέο Εξοικονομώ ήταν η παρακάτω: «Η φιλοσοφία τού «Νέο Εξοικονομώ» αλλάζει ριζικά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα προγράμματα. Γίνεται πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό. Λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα δομικά υλικά αποφασίσαμε την αύξηση του ανώτατου ορίου επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά τετραγωνικό μέτρο στα 200 από τα 180 ευρώ, όπως επίσης αυξάνουμε κατά 15% τις μέγιστες τιμές κόστους ανά υλικό.

Επίσης, αυξάνουμε την επιδότηση από 1.500 σε 2.500 ευρώ για επένδυση που αφορά στο λεγόμενο «έξυπνο σπίτι», δηλαδή σε έξυπνες συσκευές, πρίζες, αισθητήρες, θερμοστάτες που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση μέσα από την ορθολογική διαχείριση της καταναλισκόμενης ενέργειας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.