ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Elval Colour: Δενδροφύτευση στα Οινόφυτα σε συνεργασία με τη We4All

Η Elval Colour συνεχίζει και φέτος τη στήριξη της οργάνωσης We4All στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Elval Colour, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό, συνεχίζει φέτος τη στήριξη και συνεργασία που ξεκίνησε το 2020 με τη We4All. Η συνολική χορηγία της εταιρείας για το 2021 αφορά σε φύτευση 1.500 δέντρων σε τοποθεσίες των Οινοφύτων και σε περιοχές που έχουν είτε πληγεί είτε έχουν ανάγκη.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Elval Colour έχει οργανώσει με την We4All την πρώτη δενδροφύτευση στα Οινόφυτα, με συμμετοχή εθελοντών του προσωπικού της εταιρείας. Στη δράση αυτή συμμετέχει ο Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας που θα διαθέσει και πυροσβεστικό όχημα για το πρώτο πότισμα των δέντρων.

Η ανταπόκριση του προσωπικού της εταιρείας στο κάλεσμα της δράσης αυτής ήταν αξιοσημείωτη. Οι αξίες άλλωστε της Elval Colour αφορούν και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και συμπυκνώνονται στη φράση «Να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον».

Το παραπάνω κάνει πράξη η εταιρεία μέσα από τον σχεδιασμό των προϊόντων της με βάση την αειφορία και την ανακυκλωσιμότητα, την εξοικονόμηση πόρων και την κατανάλωση ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση του νερού και των πρώτων υλών, τις συνεχείς μετρήσεις και την ελαχιστοποίηση εκπομπών άνθρακα.

Στόχος είναι η φύτευση 500 δέντρων στο συγκεκριμένο σημείο, κατάλληλων για το οικοσύστημα της περιοχής και δέντρων, τα οποία δεν καίγονται και προστατεύουν σε ενδεχόμενη πυρκαγιά, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι εργάζονται σε αυτή να απολαμβάνουν το πράσινο και το οξυγόνο που απλόχερα χαρίζουν.

Η We4All είναι Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής. Όραμά της είναι η ανθρωπότητα να συνυπάρχει σαν μια μεγάλη οικογένεια, σε αρμονία με τη φύση και τις υπόλοιπες μορφές ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.