ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Νέο Εξοικονομώ»: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις μέσα στον Νοέμβριο

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις η πλατφόρμα του νέου προγράμματος επιδότησης αλλαγής κουφωμάτων σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Εντός Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το «Νέο Εξοικονομώ», επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Υπουργός συνέδεσε το πρόγραμμα με τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι «μία ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει 70% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος. Άρα το «Νέο Εξοικονομώ» είναι πολύ πιο δίκαιο, είναι πολύ πιο αποδοτικό».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Επιπρόσθετα ο Υπουργός εξήγησε περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους το «Νέο Εξοικονομώ» θα είναι πιο δίκαιο και αποδοτικό. «Πρώτον καταργήσαμε τη χρονική ιεράρχηση. Θέτουμε κριτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος εξοικονομούμενης κιλοβατώρας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος καταφέρνει με τα ίδια χρήματα να πετυχαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή αναβάθμιση τότε θα έχει προτεραιότητα», προσθέτοντας «Δεύτερον με κοινωνικά κριτήρια. Πολύτεχνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες έχουν περισσότερα μόρια. Και βέβαια μια σειρά από άλλα κριτήρια όπου αντικειμενικά και με διαφάνεια θα προκύπτει μια λίστα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.