ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Νέο Εξοικονομώ»: Ανοίγει τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη η πλατφόρμα

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι η πλατφόρμα για το δημοφιλές πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης θα ανοίξει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Νέο Εξοικονομώ», η πρεμιέρα της οποίας έχει καθυστερήσει περίπου ένα μήνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τον νέο κλιματικό νόμο, επεσήμανε ότι η πλατφόρμα για το «Νέο Εξοικονομώ» ανοίγει αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι έτοιμη και αυτή τη στιγμή ήδη γίνονται δοκιμές: «Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει 3 με 4 εβδομάδες από την αρχική εκτίμηση που είχαμε και το αρχικό ορόσημο το οποίο είχαμε προσδιορίσει να ανοίξει», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος απέδωσε την καθυστέρηση αφενός στην ανάγκη να προηγηθούν αυστηροί έλεγχοι στην πλατφόρμα ώστε να μην καταγραφούν προβλήματα ή να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα και αφετέρου στο γεγονός ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης προέκυψαν κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν.

«Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία» πρόσθετε ο υπουργός.

Παράταση παίρνει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2022: «Βέβαια έχουν προσδιοριστεί τα χρονικά ορόσημα και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Νομίζω είναι το τρίτο τρίμηνο του 2022, αλλά εμείς προσδοκούμε να ανοίξουμε νωρίτερα και αυτά τα προγράμματα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button