ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Αύξηση πωλήσεων κατά 54% το εννεάμηνο, λόγω κυρίως της EXALCO!

Η αύξηση των τιμών του αλουμινίου επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα της EXALCO και συνακόλουθα του Ομίλου κατά το Γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Ο Όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ παρουσίασε τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις του παρουσίασαν σημαντική αύξηση 54% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020, κυρίως λόγω της ανάλογης αύξησης του τζίρου της EXALCO. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε το εννεάμηνο του 2021 στα € 139,14 εκατ. έναντι € 90,36 εκατ. στο αντίστοιχο του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 53,99%. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε το Γ΄ τρίμηνο του 2021 στα € 49,08 εκατ. έναντι € 32,14 εκατ. στο αντίστοιχο Γ΄ τρίμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση κατά 52,70%.

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο της εταιρείας ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. αυξήθηκε κατά 20,01% και ανήλθε στα € 3,92 εκατ. το 2021 έναντι € 3,27 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών το Γ΄ τρίμηνο του 2021, αυξήθηκε κατά 25,61% και ανήλθε στα € 2,20 εκατ. έναντι € 1,76 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 9μήνου διαμορφώθηκαν σε κέρδη 10,56 € εκ. έναντι 4,83 € εκ. κερδών την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αύξηση κατά 118,82%.

Η εξάπλωση της πανδημίας δεν επέδρασε σημαντικά στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, ενώ οι επιπτώσεις της αύξησης του κόστους της ενέργειας και των μεταφορικών αναμένεται να επηρεάσουν ανάλογα και την τιμολογιακή πολιτική του. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών του αλουμινίου επηρέασε θετικά τα αποτελέσματά του κατά το Γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021.

Η διοίκηση του Ομίλου αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία, ενώ από την πρώτη στιγμή έθεσε σε προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας και θα εξακολουθήσει να πράττει το ίδιο όσο αυτό χρειαστεί. Αναμένεται να προχωρήσει σε τιμολογιακές αυξήσεις για να αντισταθμισθεί η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των μεταφορικών, θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις όποιες διακυμάνσεις των τιμών που επηρεάζουν το ενεργειακό και μεταφορικό κόστος και όλη την λειτουργία των εταιρειών του Ομίλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.