ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Νέο Εξοικονομώ»: Καταργείται το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο

Αλλαγές λίγο πριν την πρεμιέρα έχουμε για το πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ» όπως μεταξύ άλλων η κατάργηση του ανώτατου εισοδηματικού κριτηρίου.

Άρση του ανώτατου εισοδηματικού κριτηρίου για την ένταξη στο πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ» αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου να αιτηθούν ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους ολοένα και περισσότεροι πολίτες, άσχετα από την οικονομική τους κατάσταση. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα υπάρξει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν τις τελευταίες πινελιές, μεταξύ αυτών το… πράσινο φως συμμετοχής όσων κατοικιών αποκτήθηκαν το 2021 (κάτι που μέχρι πρότινος δεν προβλεπόταν).

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εκδοθεί και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ».

Επί τάπητος έχει τεθεί και το ζήτημα των ανατιμήσεων των οικοδομικών υλικών. Αποτέλεσμα αυτού να αποφασιστεί η αύξηση κατά 15% των σχετικών δαπανών, χωρίς όμως να αλλάζει το συνολικό επιλέξιμο προς επιδότηση ύψος των εργασιών, το οποίο παραμένει στις 28.000 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button