ADVERTORIAL

H ALUMINCO στα Superbrands 2021-2022!

Η διάκριση της ALUMINCO στα “Superbrands Greece 2021-2022” στην κατηγορία «Πρώτες Ύλες και Υλικά Κατασκευών» έρχεται να επιβραβεύσει τη μεγάλη ανάπτυξη της εταιρίας.

Με τη μεγαλύτερη βράβευση στη μέχρι σήμερα πορεία της διακρίθηκε η ALUMINCO, αποσπώντας τον τίτλο του “Corporate Superbrand 2021-2022” στην κατηγορία «Πρώτες Ύλες και Υλικά Κατασκευών». Στα 40 χρόνια των δραστηριοτήτων της η ALUMINCO έχει καταφέρει να εδραιωθεί σε περισσότερες από 60 διεθνείς αγορές και στις 5 ηπείρους, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Η εταιρία

Η ALUMINCO, εταιρία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με εδραιωμένη θέση σε διεθνείς αγορές συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με γνώμονα την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη δημιουργία ανώτερων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σήμερα, ο όμιλος ALUMINCO είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών αλουμινίου, διαθέτοντας θυγατρικές, ιδιόκτητα υποκαταστήματα, περισσότερα από 350 σημεία διάθεσης και 400 εργαζόμενους.

H διάκριση στα “Superbrands 2021-2022”

Ο διεθνής θεσμός των Superbrands εξελίσσεται σε 91 χώρες σε όλο τον κόσμο και διεξάγεται στην Ελλάδα από το 2005. Η ανάδειξη των Corporate Superbrands 2021-2022 έγινε βάσει βαθμολογίας της 15μελούς Κριτικής Επιτροπής του θεσμού και πανελλαδικής δημοσκόπησης κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρία ερευνών MARC Α.Ε. σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας από 20-65 ετών μετά από αξιολόγηση 1.500 εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε 37 διαφορετικές κατηγορίες.

Η διάκριση της ALUMINCO στα “Superbrands Greece 2021-2022” στην κατηγορία «Πρώτες Ύλες και Υλικά Κατασκευών» έρχεται να επιβραβεύσει τη μεγάλη ανάπτυξη της εταιρίας και την δραστηριότητά της σε σημαντικούς τομείς:

Τα προϊόντα της ALUMINCO

Ο όμιλος ALUMINCO προσφέρει ένα ισχυρό portfolio πιστοποιημένων προϊόντων. Με συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη η ALUMINCO έχει αναπτύξει και εδραιώσει εκατοντάδες προϊόντα αλουμινίου, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες.

Διαθέτει ένα μεγάλο εύρος αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, ικανό να καλύψει ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες. Ανοιγόμενα, συρόμενα και πτυσσόμενα συστήματα, πόρτες εισόδου, συστήματα σκίασης και πρόσοψης, συστήματα κάγκελων και συστήματα εξωτερικού χώρου όπως πέργκολες και περιφράξεις προσφέρουν ιδιαίτερες δυνατότητες που ξεχωρίζουν.

Επενδύσεις που δημιουργούν αξία

Μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, η ALUMINCO ενισχύθηκε παραγωγικά με την εγκατάσταση νέας γραμμής διέλασης στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ προχώρησε και σε ακόμη μια ιδιαίτερα σημαντική επενδυτική κίνηση που αφορά την απόκτηση διέλασης αλουμινίου στη Βόρεια Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή απόκτηση ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, με τη νέα συλλογή από premium συστήματα αλουμινίου SKYLINE η ALUMINCO αναπτύσσει νέες καινοτόμες εφαρμογές καλύπτοντας ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές ανάγκες ενώ μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Metalskin &Inscreen προσφέρει αρχιτεκτονικά πλέγματα προσόψεων από αλουμίνιο και την παραγωγή σήτας, κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας, ικανοποιώντας τεράστιο αριθμό αρχιτεκτονικών εφαρμογών.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMINCO αναβαθμίζουν ποιοτικά και ολοκληρωμένα πολλά από τα τοπικά αεροδρόμια που σε όλη τη χώρα εξελίσσονται από την Fraport Greece, ενώ το tailor-made σύστημα πρόσοψης του νέου τερματικού σταθμού του αναβαθμισμένου «Αεροδρομίου Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη ALUMINCO SKG120 απέσπασε τον Χρυσό Τίτλο στα Aluminium in Architecture Awards.

Βιώσιμη Ανάπτυξη για έναν καλύτερο κόσμο

Από τις 2021 η ALUMINCO εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο ISO 50001 που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης, την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την ελάττωση του κόστους, προωθώντας τη βιώσιμη χρήση της ενέργειας.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα “A Planet toLove” η εταιρία εργάζεται πάνω στο ζήτημα της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, εκπαιδεύοντας τους τελικούς καταναλωτές, παράγοντας προϊόντα με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 και αναπτύσσοντας συστήματα αλουμινίου για παθητικά (ή λιγότερο ενεργοβόρα) κτίρια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Marketing και Επικοινωνίας της ALUMINCO κο Σ. Γριβέα, «η σφραγίδα αριστείας των Superbrands βρίσκει την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης και σχεδιασμού νέων προϊόντων με διαβαθμισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξελισσόμενο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με έμφαση στο Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και τις Τοπικές Κοινωνίες, συνεχίζοντας την 40ετή πορεία ποιότητας και εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους συνεργάτες και τους πελάτες της».

Ιστορικοί Σταθμοί της ALUMINCO:

1982: Ο Θεόδωρος Καρράς ιδρύει την εταιρεία.

1989-1999: Δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης, εξελίσσοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, αλλά και επεκτείνοντας το δίκτυο εξαγωγών της.

2002: Η ALUMINCO αποκτά υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 60.000 m2 στα Οινόφυτα Βοιωτίας και παράλληλα αναπτύσσει την 1η θερμομονωτική σειρά για πόρτες & παράθυρα αλουμινίου.

2006-2008: Αναπτυξιακό πλάνο άνω των 10 εκ. ευρώ σε υποδομές, μηχανολογικό εξοπλισμό, συστήματα διανομής, καθώς και στο πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού SAP για την οργάνωση των διαδικασιών της εταιρίας.

2011: A planet to Love, υιοθέτηση αειφόρων λύσεων σε όλο τον κύκλο εργασιών της. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 1,2MWp σε βιομηχανική μας ιδιοκτησία, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κατά 1925 τόνους ετησίως.

2015: Η σκυτάλη της εταιρίας περνάει στη νέα γενιά επιχειρηματιών και ανακοινώνεται νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 7,8 εκ. ευρώ.

2018: Ολοκλήρωση επενδύσεων σε μονάδες παραγωγής & ρομποτικής αποθήκευσης, εργαστήρια έρευνας & ανάπτυξης και πλατφόρμα παραγγελιοληψίας.

2019: Οι εξαγωγές του ομίλου ξεπερνούν το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών, ο οποίος ανέρχεται στα 40 εκ. ευρώ.

2020: Το επιβλητικό, ειδικού σχεδιασμού, σύστημα πρόσοψης, ALUMINCO SKG120 «ντύνει» το νέο τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας την καινοτομία και το design σε σύνθετα έργα ακραίων απαιτήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.