ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ»: Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 1,35 δισ. ευρώ

Το έργο περιλαμβάνει ανακαινίσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για 105.000 κατοικίες μέχρι το τέλος του 2025.

Έργα συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Τα έργα εντάχθηκαν με απόφαση του αρμοδίου επικεφαλής του Ταμείου Ανάκαμψης Θόδωρου Σκυλακάκη και φτάνουν σε αριθμό τα 50. Οι αποφάσεις υπογράφηκαν μέσα στον Δεκέμβριο και δείχνουν ότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), όσο και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΕΥΣΤΑ) ανεβάζουν στροφές στην κατεύθυνση των εντάξεων, αλλά και των απορροφήσεων των πόρων του Ταμείου.

Έτσι πλέον, η τρίτη «φουρνιά» έργων του Ταμείου Ανάκαμψης ανεβάζει τον όγκο των ενταγμένων έργων σε πάνω από 90 και σε προϋπολογισμό 6 δισ. ευρώ περίπου, σε σύνολο επιδοτήσεων ύψους 17,2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει το Ταμείο Ανάκαμψης για την περίοδο 2021-2025.

Αυτή η τελευταία «φουρνιά» έργων ενισχύθηκε από ορισμένα εμβληματικά έργα, πολύ μεγάλου ύψους, όπως είναι το «Εξοικονομώ» για τα έτη 2021-2022, ύψους 1,35 δισ. ευρώ!

Το έργο περιλαμβάνει ανακαινίσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για 105.000 κατοικίες μέχρι το τέλος του 2025, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μείωση της ενέργειας κατά 213 χιλ. Τόνους Ισοδύναμου Πετρελαίου (ΤΙΠ) και με εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας κατά τουλάχιστον 30%. Η δράση είναι από τις προχωρημένες και μαζί με άλλες δράσεις π.χ. κατάρτιση πολιτών, είναι από τις πιο πιθανές να φέρουν δαπάνες μέσα στο 2022.

Μέχρι στιγμής ωστόσο οι δαπάνες είναι χαμηλές και στα 4,5 εκατ. ευρώ (1,35 δισ. ευρώ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.