ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

“Εξοικονόμηση κατ’ οίκον  II”: Παράταση των προθεσμιών αποδοχής και ολοκλήρωσης έργου μέχρι τα τέλη Απριλίου

Σε ΦΕΚ η τροποποίηση των προθεσμιών του “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον  II” από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας υπέγραψαν την τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/ 57409/458/24.6.2019 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη Β΄ κύκλου του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον  II”, που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία επισημοποιήθηκε με τη σημερινή δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, το έκτο εδάφιο της παρ. 7.5.3 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος τροποποιείται ως εξής:

«Για αιτήσεις σε υπαγωγή, οι προθεσμίες αποδοχής της απόφασης Υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται), καθώς και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, που λήγουν στις 26.12.2021 και 31.12.2021 αντίστοιχα, παρατείνονται αυτοδίκαια ως και τις 25.4.2022 και 30.4.2022 αντίστοιχα».

Μετά από έγκριση του Δικαιούχου επιτρέπονται οι παρακάτω παρατάσεις. Παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, για επιπλέον διάστημα δύο (2) μηνών, από το πέρας της εν λόγω προθεσμίας.

Για την χορήγηση της εν λόγω παράτασης ο Ωφελούμενος θα πρέπει να υποβάλλει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα αίτημα, αναρτώντας τυχόν υποστηρικτικά έγγραφα. Το αίτημα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο τρεις (3) ημέρες πριν το πέρας της προθεσμίας για την οποία γίνεται το αίτημα παράτασης.

Αίτημα τροποποίησης συνοδευόμενο με αίτημα παράτασης θα εξετάζονται ως ξεχωριστά αιτήματα και θα αξιολογούνται από τον Δικαιούχο.

Για αιτήσεις σε υπαγωγή, οι προθεσμίες αποδοχής της απόφασης Υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται), καθώς και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, που λήγουν στις 26.12.2021 και 31.12.2021 αντίστοιχα, παρατείνονται αυτοδίκαια ως και τις 25.4.2022 και 30.4.2022 αντίστοιχα.

Παράταση πέραν των ανωτέρω προθεσμιών είναι δυνατόν να εγκριθεί από το Δικαιούχο μόνο σε περίπτωση ανωτέρας βίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατή η χορήγηση παράτασης πέραν της 16/06/2023.

Πηγή: b2green.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.